K bezdůvodnému napadení Romana D. došlo předloni v březnu na Cejlu. „Vyšli jsme z hospody a byli jsme silně opilí. Roman D. nás nijak neprovokoval, jen my jsme mu nadávali do úchylů, a že tam stojí jak ču*ák,“ uvedl v pondělí před Krajským soudem v Brně jeden z trojice opilců Lukáš M. (35).

Viděl zraněného bratra

Tím to ale neskončilo. „Pak mu dal Dušan pěstí, já se taky zapojil. Ani nevím, jestli jsem se trefil, byl jsem hodně opilý. Vypil jsem osm až deset piv a přibližně stejný počet panáků,“ pokračoval Lukáš M. (35).

Roman D. s krvavým obličejem z místa utekl, když ho Dušan K. ještě asi sto metrů pronásledoval. V ten moment se shodou okolností poblíž ocitl Romanův bratr František (49). „Vracel jsem s manželkou z práce a šel jsem dětem do večerky koupit snídani. Najednou jsem viděl utíkat zakrváceného bratra. Řekl mi, že ho na Cejlu napadli tři chlapi,“ uvedl jeden z obžalovaných František D.

Cejl? Každodenní boj!

Bratři se na místo napadení vrátili. „Nebylo to ale z toho důvodu, abychom se pomstili. Brácha tam měl zaparkované auto, tak jsem mu dělal jen doprovod. Musíte si uvědomit, že Cejl je místo, kde slušný člověk nemůže ani projít. Je tam každodenní boj,“ vysvětlil František D.

Oba bratři se podle svých slov údajně vyzbrojili tím, co našli cestou. „Bratr měl asi 30 centimetrů dlouhý klacek, já našel násadu od smetáku. Jak jsme se přiblížili, okamžitě mu začali vyhrožovat smrtí a strhla se mela,“ popsal František D. další dění.

Bitku začal, teď chce milion

V následné potyčce Lukáš M. utrpěl několik zranění, nejvážnější bylo krvácení do mozku. Žádné odškodné nežádá. Dušan K. utrpěl menší tržnou ránu a upadl do bezvědomí. „Marodil jsem 14 měsíců a mám od té doby migrény. Žádám vyplacení újmy milion korun. Nemohl jsem pracovat,“ řekl před soudem nezaměstnaný Dušan K. Třetí z opilců vyvázl bez zranění.

Oba bratři Roman D. a František D. jsou stíháni ze spáchání hrubé neslušnosti tím, že měli na opilce zaútočit pálkami a způsobit jednomu z nich život ohrožující zranění. Oběma hrotí trest 5 až 12 let vězení.

VIDEO: Agresor napadl v Brně otce dívky jen proto, že ho nepozdravil.

Video
Video se připravuje ...

Agresor napadl v Brně otce dívky jen proto, že ho nepozdravil. Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie