Strážníci totiž v nákupní zóně jen o několik minut dříve prověřovali oznámení o člověku ležícím u čerpací stanice. Když se v Hradecké ulici připojovali na dvouproudou rychlostní silnici, všimli si, že u svodidel mínuli postavu v tmavém oblečení.

„Hned zastavili a strážník sedící na sedadle spolujezdce spěchal v reflexní vestě za ní. V úseku, kudy nákladní i osobní auta projíždějí stokilometrovou rychlostí, se ve směru jízdy postavil několik metrů před ni a chránil ji tak vlastním tělem,“ popsal situaci mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Do vysílačky strážník naváděl kolegu, aby mohl se zapnutými majáky postupně opatrně nacouvat až k nim a zajistit jim více bezpečí. Starší dámu  usadili do služebního auta a u benzínové pumpy si nechali vysvětlit, jak se na cestu určenou jen pro auta dostala.

Video
Video se připravuje ...

Seniorka v Brně šla ve tmě po rychlostní silnici Městská policie Brno

Zabloudila a zazmatkovala

„Žena jim řekla, že jí po nákupu ujel autobus, zazmatkovala a rozhodla se dojít pěšky do Řečkovic. Navíc už po chvíli chůze se ve tmě přestala orientovat a zabloudila,“ řekl Ghanem.

Strážníci ji upozornili, že se vystavila extrémnímu riziku a že na tento typ silnice vůbec nesmí vstupovat. Odvezli ji pro jistotu až k jejímu vchodu a počkali, až najde klíče a odemkne si dveře. „Na rozloučenou se dočkali vřelých díků a jeden ze strážníků i spontánního valentýnského obejmutí,“ dodal už s úsměvem mluvčí.

Fotogalerie
3 fotografie