O případu starém sotva týden promluvila dcera více než osmdesátileté ženy. „Vůbec jsem se mamince nemohla dovolat, pořád měla obsazeno. Normálně jí přitom nikdo nevolá,“ vysvětlila své počáteční obavy.

Seniorku zpracovávali tři

Ty se umocnily ještě víc poté, co zavolala na druhý mobil otci. „Řekl mi, že mámě někdo volal ohledně nějakého podvodu. Mezitím jsem zjistila, že z účtu vybrala úplně všechny peníze. Měla jsem o ni obrovský strach,“ přiznala dcera stařenky.

Video
Video se připravuje ...

Seniorka v Brně nesla v tašce životní úspory, málem naletěla podvodníkům. Policie ČR

Stařenku už od rána zpracovávalo trio podvodníků s dokonale vymyšlenou fintou. Po údajné pracovnici banky si ji převzal její kolega a nakonec údajný policista.

Všichni na důchodkyni naléhali, že o výběru všech peněz z účtu nesmí mluvit. Do podvodu měl být totiž podle nich namočen někdo z banky.

Úspory v igelitce

Penzistka v bance vybrala všechny životní úspory. Vložila je do tašky a podle instrukcí s nimi přišla až k obchodnímu centru Letmo. Tam měla peníze vložit do bitcoinmatu. Cestou upadla, a to ji možná varovalo. Jen pár desítek metrů od místa konečně zavolala své dceři.

Ta ji okamžitě varovala. „Zavolala jsem policii a hned jsem vyjela na místo. Byla jsem neskutečně šťastná, když jsem tam maminku uviděla stát. Peníze měla kupodivu ještě u sebe,“ dodala šťastná dcera.

Případů se šťastným koncem ovšem je podle policistů zabývajících se kyberkriminalitou jako šafránu. „Od počátku roku do konce listopadu podvodníci v Jihomoravském kraji už okradli 1939 lidí o 293 milionů korun,“ upozornil kriminalista Stanislav Kovárník.
Fotogalerie
8 fotografií