Nestřeženého dopravního prostředku se záhy ujal místní recidivista. Okradený naštěstí včas zareagoval a zalarmoval policii. „Po zhlédnutí kamerových záznamu muži zákona spatřili pohotového lapku při činu, který si odložený stroj přivlastnil,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Podrobný popis dostaly všechny dostupné hlídky. Po třech hodinách skončil zkušený zloděj v jejich rukách. Na ukradené koloběžce se totiž projížděl nedaleko místa činu.

„Koloběžka se nakonec vrátila šťastnému majiteli, naopak zadrženému muži, který byl v minulosti za podobné činy už několikrát potrestán, nyní za krádež hrozí několikaletý pobyt za mřížemi,“ shrnul mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Recidivista ukradl koloběžku v centru Brna, kamerám neunikl Policie ČR

Rady policie před adventem

Peněženku nebo mobilní telefon neodkládejte do vnějších kapes oděvů a zavazadel. Noste odděleně doklady a peněženku. Vyhýbejte se zbytečným tlačenicím a pozorujte svá zavazadla i okolí. Pokud to není nutné, nenoste u sebe velké obnosy peněz a zbytečně s nimi viditelně nemanipulujte.

V obchodních centrech mizí peněženky z kabelek, případně oděvů odložených v nákupních vozících. Zloděj vyčká na vhodný okamžik, kdy jsou nakupuící zaměstnáni výběrem zboží a kabelku či bundu jednoduše sebere.