Obžalovaný napadl otce v koupelně boxerem deseti ranami. Nasadil mu pak pouta a igelitový pytel na hlavu, aby nemohl dýchat. Muž utrpěl rozsáhlé poranění hlavy, hrudníku a vícečetné poranění žeber, na následky zranění na místě zemřel,“ popsal hrůzné okamžiky státní zástupce u Krajského soudu v Brně.

Mrtvolu schoval za sedačku

Syn svému otci způsobil poranění hlavy, mozkové kúry, hrudníku, beder, přelámal mu žebra. Útok nezaměstnaného zedníka a bývalého pracovníka bezpečnostní služby vedl k embolii oběti a k jeho vykrvácení. Útok byl velmi brutální a zákeřný.

„Po činu tělo zabalil do igelitu, přelepil lepící páskou, schoval za sedací soupravu a odjel do Německa,“ dodal státní zástupce. V květnu jej pak zadržela tamní policie a vydala k potrestání do Brna.

Prý ho ponižoval

„Otec mne celý život ponižoval a v dětství i bil. V ten den se ve mně všechno nahromadilo a já jsem vybuchl. To se nikdy nemělo stát. Lituju toho,“ prohlásil Kocman.

„Trest, který dostanu, přijmu,“ slíbil před soudem v Brně. Po vynesení rozsudku se však navzdory přiznání viny, proti výši trestu odvolal.

U Vrchního soudu v Olomouci mluvil ještě pokorněji. „Nic nepopírám ani nezlehčuju, nechtěl jsem svalovat vinu na otce. Byl to zkrat, nebylo to nic plánovaného. Nikdy jsem nebyl agresivní, ani na rodinu, ani na rodiče," řekl před soudem. Ten mu trest snížil o 1,5 roku. Státní zástupce Jaroslav Kouřil k tomu uvedl, že trest považuje za přijatelný.

Video
Video se připravuje ...

Policie ukázala laboratoř, kde díky DNA usvědčili vrahy. Policie ČR