Podle svědků zapálila seno vystřelovaná zábavní pyrotechnika ze sousedství. „Její zbytky jsme našli u výběhu,“ potvrdila Gebová s tím, že koně se podařilo odvést do bezpečí.

„Kompletně jsou zničené tři balíky sena, shořel i křovinořez,“ shrnula majitelka koní. „Vzniklá škoda činí 16 tisíc korun. Příčina ohně je v šetření,“ řekl Blesk.cz mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. 

Koně prý vadí     

Mezi místními se hovoří o napjatých vztazích zastupitelky s její někdejší kamarádkou.Ta vlastní pozemek sousedící s výběhem koní. „Rozhádaly se, potom se k tomu přidaly koně. Té druhé pořád něco vadí, stěžovala si třeba, že páchnou,“ svěřila obyvatelka Dyjákovic, která si nepřála uvést jméno.

Eva Gebová tvrdí, že ji dlouhodobé neshody s ženou, která pracuje pro obec jako kronikářka, mrzí. „Naše rodina se snažila, aby koně nikomu neznepříjemňovali život. Mrzí mě, že si teď s Hanou nerozumíme.“

Blesk.cz chtěl znát i názor druhé strany. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Vše už jsme řekli policii a hasičům, počkejte si na jejich zprávu,“ uvedla někdejší kamarádka chovatelky.

Čeká se na zprávu hasičů

„O páteční události vím. Mrzí mě, že si obě strany nerozumí. Táhne se to několik let,“ reagoval starosta Dyjákovic Josef Gajdošík.

„Na místě byla i naše policejní hlídka. Rozhodující bude zpráva hasičů a závěry jejich vyšetřovatele o příčině požáru,“ shrnul policejní mluvčí David Chaloupka.       

VIDEO: Zvířecí Ombudsman nabízí pomoc veřejnosti a zvířecím záchranářům

Video
Video se připravuje ...

Zvířecí Ombudsman bude hájit práva zvířat. Pomoc nabízí veřejnosti a zvířecím záchranářům. Kateřina Bokrová Lang

Fotogalerie
11 fotografií