Nešťastná událost se měla stát v učebně číslo 311, kde místo biologie probíhala suplovaná hodina angličtiny. Krátce po zvonění, kdy si žáci balili věci, otevřel hoch okno a před zraky šokovaných spolužáků i profesorky vyskočil ven.

„Domnívám se, že byl asi nešťastný z toho, co se děje doma a chtěl na to upozornit. Je to moje domněnka. Byl to samotář, nikam moc nechodil, byl spíš u počítače. Mám za to, že doma to asi moc neklapalo. Je to hrozné co se stalo,“ citoval Deník.cz zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Svědek: Učil se dobře, ale...

Jiný zdroj tvrdí, že chlapcův otec byl hodně přísný. „Měl jsem s ním jednou výstup před školou. Na mě tehdy působil jako despota. Maminka byla ustrašená. Syn se učil dobře, ale byl hodně ušlápnutý. Samozřejmě mě ta zpráva zasáhla. Doufám, že se chlapec ze zranění dostane a dá se do pořádku i psychicky. Je to strašné, proč se odhodlal k takovému činu. Doufám také, že se to pořádně prošetří,“ dodal.

Student se podrobil v Dětské nemocnici v Brně mnohahodinové náročné operaci. „Po operačním zákroku je pacient stabilizovaný, nyní na oddělení ARO,“ shrnula mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Okolnosti nešťastné události vyšetřuje policie.

Ředitelka boskovického gymnázia Alena Svanovská dnes ve vyjádření popsala, že bezprostředně po události spolupracovali se složkami záchranného systému a vyšetřovateli. „Do školy byli povoláni krizoví psychologové Policie ČR a Hasičského záchranného sboru a z adaptačního pobytu nových žáků byla odvolána zpět na gymnázium školní psycholožka. Poskytli jsme psychologickou pomoc dotčeným žákům, pedagogům a také se setkali s rodiči," uvedla ředitelka.

Krajský radní pro školství Karel Jurka (ODS) uvedl, že nyní není vhodné vynášet jakékoli soudy, které jsou bez zjištění především ze strany policie nepodložené. „V současné chvíli již nebudeme věc komentovat, a to s ohledem na rodinu a citlivý věk studenta," řekl Jurka.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.