Případ se odehrál v listopadu 2021 na Znojemsku. Josef nebyl žádné neviňátko, sám měl podle známých řadu milostných pletek. Soužití s manželkou chřadlo, žena se posléze seznámila se seniorem (68). Psali si na sociálních sítích, později došlo na pozvání do soukromí. Jenže manžel se o všem dozvěděl a dvojici nachytal v „nejlepším.“ 

O dvacet let staršího muže bil do obličeje, zlomil mu několik žeber, k újmě došel i seniorův chrup. Zkrvaveného a zraněného soka vytáhl z domu a vlekl až k silnici, kde ho nahého ponechal svému osudu.

Léčil se měsíce

„Byl jsem zamilovaný, chtěl jsem dát M. nějakou novou perspektivu. Do toho domu jsem se ale neměl nechat pozvat, to byla chyba,“ vypověděl napadený, který se léčil ze zranění několik měsíců.

Okresní soud ve Znojmě potrestal zhrzeného manžela třemi roky vězení s podmíněným odkladem na tři a půl roku. Původně mu hrozilo za těžké ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování trest od 3 do 10 let natvrdo.

153 tisíc za zuby

Jenže obžalovaný Klika i jeho oběť se odvolali. Klika tvrdil, že ho k činu senior vyprovokoval. Zbitý muž zase nebyl spokojený s výší odškodnění, jen za rekonstrukci chrupu prý zaplatil 153 tisíc.

Odvolací senát Krajského soudu v Brně však v postupu nižší instance nenašel vady a obě odvolání zamítl. Ani jeden z aktérů na jednání nedorazil. Rozsudek v případu, který začal v ložnici, je pravomocný. 

VIDEO: Poslankyně Urbanová o domácím násilí

Video
Video se připravuje ...

Poslankyně Urbanová o děsu domácího násilí: Miminko se zlomenými kostmi? Selhání tam bylo víc! Markéta Volfová, Lukáš Červený