Oběť musela zažívat neskutečnou trýzeň. Její trauma nebralo konce. Obžalovaný měl sice relevantní důvod ke vzteku, protože měl podezření na nevěru. Nicméně, pokud by se měli partneři v těchto situacích takto k sobě chovat, lidstvo by asi vyhynulo,“ zdůraznil soudce Miloš Žďárský.

Surově ji mlátil pět hodin

Osudného dne 24. listopadu 2018 byl Roman R. pod vlivem alkoholu. Když se dozvěděl o možné nevěře partnerky, udělal si z ní boxovací pytel. V půl druhé ráno začal svou přítelkyni mlátit a skončil až v půl sedmé! Drobounkou Lucii K. demoloval pěstmi a kopal do ní. Většinu útoků směřoval na hlavu! Těžce zraněná přežila jen zázrakem.

Žena silně krvácela, utrpěla například i zhmoždění mozku. Jen výčet zranění četl soudce dlouhé čtyři minuty. „Znalec na těle poškozené identifikoval minimálně 30 ran pěstí, nebo nohou. Většina úderů byla velmi vážné intenzity. Navíc směřovala na životně důležité orgány,“ zdůraznil soudce.

Krajský soud v Brně vyměřil Romanovi R. 16 let vězení ve věznici se zvýšenou ostrahou. Navíc má nastoupit na protialkoholní léčbu, uhradit zdravotní pojišťovně za léčku zraněné přítelkyně 527 tisíc korun a bývalé přítelkyni 521 tisíc korun. Verdikt ale není zatím pravomocný, jak státní zástupce, tak i obhájce obžalovaného si ponechali lhůtu na odvolání. Obžalovaný se k verdiktu nijak nevyjádřil.

VIDEO: Útoky na bezbranné oběti většinou trestají soudy vysokými tresty.

Video
Video se připravuje ...

6,5 roku si posedí ve vězení Marek Štrubl, krajský soud v Brně ho potrestal za zbití kojence. Zdeněk Matyáš