Penzistka (75) se na sociálních sítích seznámila s námořníkem plujícím v Indickém oceánu. „Jeho loď se údajně porouchala a muž potřeboval pomoc. Ve speciální krabici jí měl odeslat více než čtvrt milionu euro,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Přišla o 400 tisíc

Seniorku přitom vůbec nezarazilo, že údajný námořník peníze neposlal žádnému ze svých příbuzných či známých, ale právě jí, přestože se spolu nikdy osobně neviděli.

Ochotně uhradila poplatek za přepravu doručení, stejně tak i poplatek celním a imigračním úřadům. Stálo ji to skoro čtyři sta tisíc korun. Až když poté komunikace utichla, pochopila, že naletěla.

Chtěl jí poslat šest milionů

Mozek příliš nezapojila ani žena (56), která se přes sociální sítě seznámila s americkým generálem sloužícím v Afghánistánu. Vůbec jí zřejmě nedošlo, že vojáci USA odešli ze země již před dvěma lety. Navíc jí nepřišlo zvláštní, že právě jí posílá svůj veškerý majetek…

Muž jí měl údajně balíkem poslat své celoživotní úspory, skoro šest milionů dolarů. Za úschovu jí slíbil třetinu této sumy. V tomto případě si žena uvědomila, že jde o podvod už poté, co zaplatila poplatek ve výši tisíc dolarů (zhruba 21 tisíc Kč – pozn. red.),“ dodal Malášek.

VIDEO: Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí. Hynek Zdeněk