Vystrašení cestující kontaktovali vlakvedoucího a ten zavolal policii. „Ještě teď se celá klepu,“ svěřila se reportérovi Blesk.cz jedna z dívek, kterou muž obtěžoval.

Řádění vyšinutého cizince učinila přítrž až rychlá akce brněnských policistů v Králově Poli.

„Muž se snažil utéci. Zadrželi jsme jej a omezili v pohybu,“ řekl policista Petr Vala. Zákrok se obešel bez zranění zadrženého. Při prohlídce u něj policisté objevili tři nože. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Muž pobývá na základě mezinárodních ujednání na území ČR legálně.

Cizinec teď čeká v policejní cele na další úkony trestního řízení. Protože před policisty utíkal, je ve hře minimálně přestupek neuposlechnutí výzvy. Po výslechu svědků z vlaku možná policie chování vagabunda vůči cestujícím přehodnotí a zpřísní.

Kriminalita ve vlacích

Speciální brněnské policejní oddělení Hlavní nádraží řeší ročně dvacet až třicet případů železniční kriminality. „Nejčastěji jde o okradené cestující ve vlacích nebo na peronech,“ řekla policistka Petra Ledabylová. K tomu se přidává zhruba 50 případů sprejerství ve vagonech. Podle specialistů jde v posledních letech o setrvalý stav, zločinnost na kolejích nemá rostoucí tendenci.

VIDEO: Opilec z vlaku nadýchal čtyři a půl promile: Tolik?, divil se.

Video
Video se připravuje ...

Opilec z vlaku nadýchal čtyři a půl promile: Tolik, divil se. Policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií