O prošetření případu mimo Brno požádal brněnský státní zástupce. Soudce totiž působil nejen u městského, ale i u krajského soudu v Brně. Státní zástupce měl obavu z toho, že zmíněný soudce má vazby na ostatní soudce i administrativní aparát.

Dívku navštěvoval

„Projednávání případu v Brně se jeví jako nevhodné. V rámci případného hlavního líčení není vyloučen výslech svědků z řad soudců Městského soudu v Brně a na půdě krajského soudu měla být podle obžaloby trestná činnost páchana,“ vysvětlil rozhodnutí Vrchního soud jeho mluvčí Stanislav Cik.

Soudce se podle vyšetřovatelů předloni v létě dostal k nezletilé dívce prostřednictvím svého povolání. Následně si s ní začal dopisovat přes sociální sítě a dívku také opakovaně navštěvoval, a to i přes upozornění lidí z jejího okolí, že to není vhodné. Muž se posléze údajně pokusil dívku donutit k sexu, což se ale nestalo.

Soudce vše popírá

Policie obvinila soudce z trestných činů sexuálního nátlaku ve stadiu pokusu, ohrožování výchovy dítěte, zneužití pravomoci úřední osoby a výroby a jiného nakládání s dětskou pornografií. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let vězení.

Obviněný soudce jakýkoliv sexuální nátlak odmítá.  „Nic takového jsem neudělal. Připadám si jako ve zlém snu. Na nikoho jsem nikdy sexuální nátlak nedělal. Co nashromáždila policie, se nezakládá na pravdě. Pro mě je to dlouhodobá noční můra,“ řekl soudce.

VIDEO: Jan Cimický je obviněn ze sexuálního napadení.

Video
Video se připravuje ...

Jan Cimický je obviněn ze sexuálního napadení Videohub