Muž si vysloužil pozornost policie a justice už v roce 2005, kdy putoval za podvody na osm a půl roku do vězení. Už za tři roky se vrátil s podmínkou zpět na svobodu. Jenže se nepoučil. 

Loupež a podvody všeho druhu

V roce 2010 přepadl ženu hlídající na Znojemsku parkoviště, násilím si vynutil tržbu a odjel na jejím bicyklu. Neštítil se ani podvodů. Vydával se za pomocníka exekutora a zemědělské družstvo Agro Jevišovice obral o 20 tisíc, aniž by dodal slíbené stovky tun pšenice a kukuřice. Vše korunoval, když si s rodinou užíval v hotelu. Všichni utekli bez placení! Za povedenou rodinkou zůstala "sekera" sedm tisíc.

V roce 2012 se ale po Robertovi slehla zem. Vypařil se do Anglie, údajně ošetřovat postiženého bratra. Po pěti letech hra na schovávanou skončila. Na základě evropského zatykače ho dopadla anglická policie a v poutech putoval zpět do Česka.

Odvolání smetli ze stolu

Obžaloba z loupeže a dalších deliktů tak přivedla Roberta Stejskala znovu do soudní síně. Okresní soud ve Znojmě mu vše spočítal a uložil tentokrát 2 roky a 3 měsíce dlouhý pobyt za mřížemi.

Muž se však odvolal. „Přiznal jsem vinu, vedu teď řádný život,“ snažil se ve čtvrtek oblomit odvolací senát. Krajského soudu v Brně. Ten ale jeho žádost shodil ze stolu. „Obžalovanému hrozil původně trest od dvou do deseti let. Trest je ještě mírný,“ poznamenal soudce Petr Hlavina.

Rozsudek je pravomocný, recidivstu čeká nástup do věznice s ostrahou. Uhradit také musí vzniklou škodu - uloupenou tržbu, ukradené dámské kolo a vylákanou zálohu družstevníků za nikdy nedodanou pšenici a kukuřici, vše v součtu za více než 50 tisíc korun. 

Video: Varování před internetovými podvodníky.

Video
Video se připravuje ...

Šéf policejního oddělení kybernetické kriminality Stanislav Kovárník k podvodům na internetu Zdeněk Matyáš