Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž odjel na pracovní pobyt: Než se vrátil, podvodníci prodali jeho dům!

Miku Hallovi prodali dům, zatímco byl na pracovní cestě.
Miku Hallovi prodali dům, zatímco byl na pracovní cestě.  (Autor: BBC/Profimedia)
Autor: rix - 
4. listopadu 2021
12:38

Mike Hall se vydal na služební cestu do Walesu, a když se vrátil, zůstal jako opařený. V domě byli cizí lidé a byt rekonstruovali! Ještě větší rána přišla s informací, když původní majitel zjistil, že je jeho dům prodaný.

Jak uvedl deník Metro, pracovní den se pro Angličana proměnil v drama. Do práce ve Walesu mu zavolal soused, že se někdo pohybuje v jeho domě. Mike neváhal a urychleně spěchal do svého domova v anglickém Lutonu. Když dorazil na místo, jen těžko věřil svým očím. Nejenže u něj doma byli nezvaní hosté, ale právě u něj prováděli rekonstrukci.

„Vypadni odsud!“ sdělil mu hned zkraje otec údajného nového majitele. Co ale Halla dopálilo ještě více, ukázalo se, že mu někdo ukradl identitu a podvodníci jeho dům novým majitelům skutečně prodali!

Pěkně si namastili kapsy. Přišli si v přepočtu na čtyři miliony korun! Dokonce ani policisté se případem původně nechtěli zabývat. V online registru na katastru totiž opravdu bylo uvedeno jméno nového majitele.

„Šel jsem ke dveřím, vložil klíč do zámku, ale něco bylo špatně. Do toho mi dveře otevřel cizí muž,“ vyprávěl udivený ostrovan s tím, že na jeho dům byl příšerný pohled, byl zbaven veškerého majetku. „Když mi policie oznámila, že snad ani nebyl spáchán žádný trestný čin, bylo to prostě neuvěřitelné,“ dodal. Jak se později ukázalo, podvodníci zneužili Hallův řidičský průkaz. Na jeho jméno pak vytvořili bankovní účet.

Kriminalisté doporučili Mikovi, aby se obrátil na svého právního zástupce. Zúčastnění právníci uvedli, že se kvůli probíhajícímu vyšetřování nemohou k ničemu vyjadřovat.

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi