Děsivá nehoda se stala ve čtvrtek 9. září přibližně hodinu po půlnoci na křižovatce ulic Otakara Ševčíka, Gajdošovy a Táborské.

Řidiči stříbrného volkswagenu nepřišlo divné, proč auto v sousedním jízdním pruhu zastavuje před přechodem a ve vysoké rychlosti pokračoval. „Chodkyním nedal přednost a jednu z nich srazil. Žena byla nárazem odmrštěna a zůstala ležet na vozovce,“ uvedla mluvčí policie Petra Ledabylová.

Video
Video se připravuje ...

Řidič volkswagenu srazil v Brně na přechodu ženu (25) Policie ČR

Po nehodě okamžitě přispěchaly na pomoc sražené ženě obě kamarádky, z nichž jedna se při uskakování před autem také zranila. Obavy o ženu měl i muž z auta, které ženám dávalo na přechodu přednost a v neposlední řadě i řidič, který ji srazil.

Musí zastavit

„Při našem příjezdu byla žena při vědomí. Záchranáři ji na místě ošetřili a s podezřením na těžké zranění ji přepravili na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno,“ upřesnila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku. „Řidič před jízdou nepožil alkohol,“ upřesnil Ledabylová. 

„Pokud v jednom z jízdních pruhů zastaví řidič, aby umožnil bezpečné přejití vozovky chodcům, má povinnost zastavit i řidič jedoucí ve vedlejším jízdním pruhu," zdůraznil vedoucí brněnského dopravního inspektorátu Milan Havlíček.

Fotogalerie
11 fotografií