„Jihomoravští kriminalisté intenzivně prověřují veškeré okolnosti trestné činnosti, ze které podezřívají devětadvacetiletého muže. Mimo odcizení několika vozidel je důvodně podezřelý z napadení dvou osob,“ uvedl už dříve mluvčí policie Pavel Šváb. Útočník bude čelit dalšímu vyšetřování ve vazbě.

Terčem agresivity muže se podle policie stal v sobotu večer pracovník autobazaru, po jeho napadení muž odjel odcizeným džípem. „Na případu kvalifikovaném v tuto chvíli jako loupež jsme začali ihned po oznámení pracovat a po odcizeném vozidle pátrat i s využitím vrtulníku. Hledané vozidlo se podařilo objevit v Židenicích, muž za volantem ale odmítl uposlechnout pokynů policistů k zastavení a začal ujíždět,“ uvedl mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Vyjádření mluvčího policie Jihomoravského kraje Pavla Švába Policie ČR

Vraždil kladivem

Pronásledování za pomoci vrtulníku skončilo zadržením podezřelého v Křenovicích. „Policisté dále zjistili, že ještě před konfliktem v autobazaru došlo k napadení dalšího muže v Brně-Slatině. Ten byl nalezen na místě činu bez známek života, věc prověřujeme jako zvlášť závažný zločin vraždy,“ uvedl mluvčí.

Podle informací Blesku a FTV Prima před krádeží džípu v autobazaru v Brně-Slatině boxer zabil mladého muže (†27), syna známé televizní redaktorky. Zavraždit ho měl zfetovaný boxer A. B. (29). K otřesnému činu před jednou z garáží v městské části Slatina použil kladivo. Jeho tělo pak prý zapálil v autě.

Provedené testy podle policie s největší pravděpodobností potvrdí, že byl agresor při sobotním zadržení pod vlivem návykových látek. Ze zdravotních důvodů ale dosud nebylo možné provést veškeré procesní úkony. Mluvčí uvedl, že se uskuteční hned, jakmile to zdravotní stav muže dovolí.

Fotogalerie
6 fotografií