Otřesnou scénu natočil jeden ze svědků. Žena v šoku křičí, napadený si drží krk a silně krvácí. Oba se ještě dostali na ubytovnu, jeden ze svědků ale mezitím zalarmoval policisty. Ti okamžitě kontaktovali záchranku.

Mladému muži, který utrpěl středně těžká zranění krku, poskytli přednemocniční péči a následně ho transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice na Pekařské,“ potvrdila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.  

Útočník daleko neutekl

Policisté útočníka, který zahodil nůž a snažil se z místa činu zmizet, záhy vypátrali. Skončil ve vazbě, odmítl však vypovídat. „Poškozený mířil se svou manželkou na ubytovnu, předtím během dne požívali alkoholické nápoje. Na ulici je oslovil jim neznámý muž. Zjistili, že je krajan a téma hovoru se stočilo na konflikt na Ukrajině. Debata byla čím dál vzrušenější a skončila fyzickým napadením," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

 

Video
Video se připravuje ...

Cizinci se v Brně-Židenicích opili, jeden druhému podřezal hrdlo. Krimi zprávy na CNN Prima NEWS

„Poškozený byl hospitalizován s lehčím zraněním, hůře nedopadl jen díky shodě okolností. Devětadvacetiletý obviněný se bude zodpovídat z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu, hrozí mu osmnáctiletý pobyt za mřížemi," dodal policista..

V Židenicích zasahovali policisté také v květnu v restauraci při hromadné rvačce desítek účastníků smuteční hostiny. Událost, pod kterou se podepsala nadměrná konzumace alkoholu, se obešla bez zranění.

Fotogalerie
4 fotografie