V nechutný projev agresivity vyústilo cestování tatínka dvou dětí pražskou podzemkou. „V pátek 28. května patnáct minut po šestnácté hodině, mezi stanicemi metra Kolbenova a Hloubětín přistoupil z ničeho nic agresor k cestujícímu a vyhrožoval mu fyzickým napadením,“ uvádí policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Pomohli strážníci

Otec na invektivy nereagoval. Když však vystoupil s dětmi ve stanici Hloubětín, vyhrožující muž vyšel ze soupravy s nimi. „Podezřelý ho sledoval a ve vestibulu metra Hloubětín, na eskalátorech, na něj zaútočil,“ líčí dále mluvčí. „Nejprve ho strhl na zem, následně ho zaklekl a držel za krk. Pohotoví kolemjdoucí vypnuli eskalátor a zavolali pomoc. Následně na místo dorazila hlídka Městské policie, která agresora omezila na osobní svobodě.“

Policie shání svědky

Následně si útočníka do své „péče“ převzala hlídka přivolaných policistů. Kvůli zhůvěřilému chování má zaděláno na pořádný problém. „Třicetiletý muž je obviněný ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožovaní, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ informuje mluvčí.

Objasnit přesný průběh napadení a také chování útočníka by policistům měli pomoci případní svědci. „Na přiloženém videozáznamu jsou vidět osoby, které s největší pravděpodobností byly u napadení přítomny. Kriminalisté v této souvislosti proto žádají právě je, aby se obrátily na linku 158 a pomohly tak s vyřešením tohoto případu. V současné chvíli také pátráme po svědcích, kteří jeli v inkriminovaný čas v soupravě metra a byli přítomni u začátku incidentu,“ žádá Siřišťová.
Video
Video se připravuje ...

V ošklivá poranění vyústilo napadení tatínka dvou děti ve stanici metra Hloubětín. Agresor si pro něho doběhl na eskalátor. Policisté se shání po svědcích napadení. (31. května 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií