„Zasahovali jsme u tragické nehody s následným požárem na 188. km D1. Tři lidé zemřeli. Došlo k požáru návěsu kamionu, osobního auta a dalšího kamionu,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požární pohotovosti.

Oheň, který zachvátil vozy, byl obrovský a hustý dým se valil na kilometry daleko. Bylo jasné, že z takového pekla nemohli lidé vyváznout živí...

Video
Video se připravuje ...

Děsivé záběry na tragédii na dálnici D1 u Brna HZS JMK

Řidič kamionu podle všeho zezadu v plné rychlosti napálil do osobního auta. Vozy vybuchly a začaly ihned hořet. Zahynuli šofér náklaďáku a ve vraku osobního auta žena s dítětem.

Vůz odtahové služby podle svědků signalizoval omezení při předcházející srážce tří aut. „Kamioňák jel ale dál, nesnížil rychlost. Pak přišla rána a výbuch,“ řekl Blesk.cz šokovaný svědek tragédie.

„Tři osoby, z čehož jedno bylo dítě, zemřely ještě před naším příjezdem. Další těžce zraněnou ženu a dva středně těžce zraněné muže jsme po ošetření převezli do FN Brno,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Video
Video se připravuje ...

Tragická nehoda na D1 u Brna si vyžádala tři lidské životy TV Blesk Zdeněk Matyáš

Provoz na Ostravu stál 13 hodin

„Příčiny vzniku dopravní nehody vyšetřujeme. Odhadujeme, že dálnice bude uzavřena zřejmě do večerních hodin. Nehodu je třeba zadokumentovat a odstranit následky nehody," řekl v 18 hodin mluvčí policie Petr Vala.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl na twitteru uvedl, že požár velmi rozsáhle poškodil asfaltový povrch. Kompletní vyčístění místa a obnovení provozu ve směru na Ostravu se podařilo až před středeční půlnocí.

Nehoda se stala v 10:42 na okraji Brna. Zdravotníci na místo okamžitě vyslali tři zdravotní posádky. Hasiči na místo vyjeli hned z osmi stanic s 11 cisternami, protiplynovým automobilem, rychlým zásahovým vozem a dalšími vozy. 

Video
Video se připravuje ...

Na 188. kilometru dálnice D1 u Brna po hromadné nehodě zemřeli dva dospělí a dítě. Kolony jsou v obou směrech. PČR

Fotogalerie
23 fotografií