Žena z Břeclavi se vracela 15. listopadu 2017 z práce. V košíku na kole měla kabelku. Karel D. jel na kole za ní. Podle svých slov doufal, že v kabelce nalezne mobil.

Cyklistka ale měla její řemínek omotaný kolem sedla. Když Karel D. za kabelku trhl, žena spadla. Pak do ženy ještě strčil. Teprve pak kabelku s mobilem získal. Žena se následně strachem sesypala.

Na antidepresivech

„Pořád jsem na antidepresivech, svírá mne strach a úzkost. Přestala jsem jezdit na kole,“ uvedla u soudu přepadená žena. Soudní znalec potvrdil, že žena od přepadení dodnes stále trpí depresemi.

Pachatel tvrdí, že byl pod vlivem alkoholu. „V práci jsme společně se dvěma parťáky vypili čtyři půllitrové láhve meruňky. Po práci jsem si dal deset piv a půl litru vodky. Nevím, co mne to napadlo,“ hájil se před soudem Karel D. Nyní osminásobně trestaného muže čeká zřejmě hodně dlouhý pobyt za mřížemi.


„Nešlo tak ani o způsobenou škodu, jako spíš o trvalé následky, které poškozené vznikly,“ vysvětlil Miloš Žďárský, soudce krajského soudu v Brně. Rozsudek zatím není pravomocný. Obě strany mají možnost se proti němu do osmi dnů odvolat.