Tragédie se odehrála 17. listopadu 2018 kolem 17. hodiny na Bučovické ulici. Terezka přecházela se svým zlatým retrívrem a třemi kamarádkami silnici. V té chvíli se přiřítil vůz a srazil ji.

Pintera podle znaleckého posudku projížděl místem, kde platí padesátka, rychlostí nejméně 72 kilometrů v hodině. Dívku spatřil na poslední chvíli, ta při nárazu utrpěla vážná poranění hlavy, kterým v nemocnici podlehla.

Viník, který podle obžaloby hrubě zanedbal povinnosti účastníka silničního provozu, se proti původnímu rozsudku Okresního soudu ve Vyškově odvolal. Argumentoval tím, že trest je nepřiměřeně přísný a naruší jeho další život. K odvolacímu soudu přitom nepřišel. Senát ale neměl o výsledku jednání ani na chvíli pochyby.

Soudce: Šlo o hazardní jízdu

„Šlo o hazardní a bezohlednou jízdu, porušení povinností řidiče s fatálním následkem, smrtí mladé dívky. Podle znaleckého posudku by přitom pan obžalovaný, pokud by respektoval předepsanou rychlost, stačil zastavit,“ konstatoval soudce Josef Teplý.

 

Jak se ukázalo, dva měsíce před tragédií přistihla policie řidiče opět při překročení povolené rychlosti. Taxikář navíc nesmí 5 let za volant, pozůstalým má zaplatit odškodné 1,4 milionu korun.

Video: Osobák srazil v Brně chodce.