Ubodanou ženu našli její kolegové loni 4. června brzy ráno. Peníze v jejím úmrtí zřejmě hrály hlavní roli. Ztratila se totiž tržba.

Po usilovné práci kriminalistů zůstal v síti podezřelých jediný – gambler s dluhy Martin V. Obžaloba ho nyní viní z plánované vraždy. „Přinesl si do herny nůž s čepelí delší než 20 centimetrů a zasadil jí tři rány,“ uvedl státní zástupce.

Obžalovaný před soudem přiznal dluhy v řádech statisíců korun, společně s hypotékou na dům to bylo téměř 2,5 milionu korun. Dlouhodobě marodil a hrál na automatech. O tom, že je na nich závislý, ale nikdo nevěděl. Do herny odjížděl častokrát v brzkých ranních hodinách, kdy ještě jeho manželka spala. U soudu uvedl, že vyjížděl z domu častokrát ve čtyři ráno.
Video
Video se připravuje ...

Krajský soud v Brně začal rozplétat loupežnou vraždu ze Žďáru nad Sázavou. Obžalován z ní je Martin V. (42). Hynek Zdeněk, blesk.cz

Zapomněl, jak se jmenuje dcera

Martin V. u soudu tvrdí, že s vraždou nemá nic společného a svou výpověď u policie označil za vynucenou. „V ten den jsem v herně vůbec nebyl,“ řekl u soudu.

V soudní síni přitom několikrát i překvapil. Například když si asi pět minut nemohl vzpomenout, jak se jmenuje jeho vlastní dcera. Líčení bude pokračovat v únoru. Hrozí mu až 20 let vězení.