Rekordmankou se stala řidička (41) fordu, která v Sokolnicích na Brněnsku nabourala protijedoucí renault. „Přiznala, že vypila asi litr vína. Nadýchala 3,32 promile alkoholu,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.


V příkopu mezi Hodonínem a Ratíškovicemi zaparkoval na střeše renault řidič (33). „Řidič v pondělí v půl sedmé ráno nadýchal 2,2 promile alkoholu. Na místě tak přišel o řidičský průkaz,“ upřesnil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Velmi podobnou míru alkoholu v krvi měla i řidička (31) peugeotu v Modřicích, která nabourala do dopravního značení. „Přiznala, že před jízdou vypila tři dvanáctky a tři koktejly ze slivovice, whisky a džusu. Nadýchala mírně přes dvě promile alkoholu,“ upřesnil Malášek.


Bez viny přitom nebyli ani další řidiči, jen nezpůsobili naštěstí žádnou dopravní nehodu. „V Holasicích nadýchal řidič (51) audi více než jedno promile. Prakticky stejnou hodnotu nadýchal i cizinec ve škodovce na dálnici D1 u Rohlenky. Další řidič Škody nadýchal při noční kontrole v Kuřimi téměř promile,“ dodal Malášek s tím, že všichni přišli o řidičský průkaz a musí počítat i s dalšími „benefity“, jako je zákaz řízení, bodové ohodnocení a pokuta.

Opilí řidiči jsou problémem silnic už mnoho let.