„Miláčku, nemůžu přijet. Havaroval jsem v Kotvrdovicích. Je to strašné! Nějaký chlap je mrtvý, kamarád, se kterým jsem jel, je na tom špatně, je tu několik zraněných. Nevím, jak to zvládnu,“ přibližně toto zavolal zlomeným hlasem své přítelkyni.

Ta se vyděsila a okamžitě vytočila tísňovou linku. „Na místo byly okamžitě vyslány všechny složky integrovaného systému, včetně vrtulníku,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Zbytečný výjezd záchranářů

O chvíli později se výtečník přítelkyni ozval ještě jednou. „Je to moc špatné. Nedokázal jsem ho oživit. Kamarád je mrtvý a je tu i další mrtvý. Hrůza!,“ volal.

Žena se ho snažila uklidnit, že záchranáři jsou již na cestě a za chvíli tam přijedou. Nijak na to nereagoval,“ pokračovala mluvčí.

Ať zaplatí výjezd

Jak se později ukázalo, žádná nehoda se nestala. „Když ho policisté našli, zjistili, že je pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška ukázala nad dvě promile alkoholu. Ke skutku se doznal. Již dříve byl přitom tento muž s bohatou trestní minulostí podezřelý, že zneužil tísňovou linku,“ upozornila Musilová.

Jednotky integrovaného záchranného systému nyní chtějí zbytečný výjezd uhradit. Přesáhl totiž částku 50 tisíc korun. „V případě odsouzení mu navíc hrozí až tři roky vězení,“ dodala mluvčí.

VIDEO: Na uvedené místo nehody letěl i vrtulník. Když jeho osádka zjistila, že se nic nestalo, vrátil se zpět do FN Brno.