Specialisté na autobaterie, kteří jako motiv svých nájezdů uvedli to, že potřebovali zlepšit svou finanční situaci, skončili před několika dny opět v poutech a na policejní služebně.

„Vyšetřovatel je obvinil z několika trestných činů - krádeže, poškození cizí věci a také porušování domovní svobody. Viní je, že odcizili další autobaterie, a to například ze dvou pásových jeřábů, několika nákladních vozidel, traktoru či bagru,“ vypočítala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Manžel kradl i sólo

Partneři se podle svých slov vydávali za lupem někdy společně, jindy vyrazil manžel sám. Ten si připsal na účet několik vloupaček v obci Vrbice. Tady nepohrdl návštěvou sklepních kojí, místního pohostinství a kotelny obecního úřadu.

„Zmizelo tak nářadí, potraviny i lahve alkoholu,“ dodala policistka. Chmaták se podíval i do Kobylí, kde vnikl do objektu železniční stanice a sklepa bytového domu.

Poslední šance, znovu unikli vazbě

Povedené duo si po součtu všech zlodějen připsalo škodu, která se vyšplhala na 140 tisíc korun. Manželé dostali zřejmě poslední šanci, i po druhé zlodějské šňůře totiž neskončili ve vazbě.

VIDEO: Mladíci kradli v centru Brna drahý alkohol, jenže je zachytily kamery.

Fotogalerie
4 fotografie