Dahlgren se totiž proti loňskému verdiktu Krajského soudu v Brně odvolal. „Jde o veřejné jednání, kapacita soudní sítě je třicet míst pro veřejnost,“ uvedl mluvčí Vrchního soudu Vladimír Lichnovský. Dahlgrena tentokrát nepodpoří osobní přítomností rodiče. Blesku to potvrdil jeho obhájce Richard Špíšek.

Video
Video se připravuje ...

Doživotí pro Dahlgrena za masakr v Brně: Takhle reagoval na rozsudek. Václav Lang, Blesk TV

Je v izolaci

V jakém rozpoložení se Dahlgren, který při říjnovém jednání u brněnského soudu o prodloužení vazby vypadal s plnovousem strhaně a vyhasle, aktuálně nachází? „Zůstává v izolaci na psychiatrickém oddělení v brněnské vazební věznici, užívá silné medikamenty,“ řekl Špíšek. Během středy, která je eskortním dnem, zřejmě změnil adresu pobytu a podstoupil převoz do Olomouce. Špíšek se s klientem naposledy sešel v pátek 17. března.

„Probrali jsme odvolací řízení, revizní znalecký posudek z oboru psychiatrie, který nařídil vypracovat odvolací soud. Co se týká čtvrtečního jednání, nebudu v této chvíli předjímat,“ sdělil Blesku obhájce. Nový posudek má osvětlit, zda byl Dahlgren v době spáchání skutku příčetný a zda trpí duševní poruchou.

Vyvraždil příbuzné

Kevina Dahlgrena (24) odsoudil Krajský soud v Brně loni 20. července za vyvraždění čtyřčlenné rodiny svých příbuzných v Brně-Ivanovicích na doživotí. Brutální čin, který otřásl i zkušenými kriminalisty, se stal 22. května 2013. Mladík podle obžaloby v ranních hodinách postupně ubodal kuchyňským nožem svou tetu Veroniku (46), jejího manžela Martina (50) a jejich staršího syna Filipa (23). Po poledni pak zaútočil kamenem a nožem na nejmladšího syna Davida (17), který se vrátil ze školy. Odpoledne po hrůzném činu odjel do centra Brna, odkud se nechal taxíkem odvézt na vídeňské letiště.

Video
Video se připravuje ...

Rakve s ostatky zavražděných odvezly pohřební vozy za potlesku všech přítomných. Blesk - Ondřej Požár

Následující den Dahlgrena zadržela FBI na letišti ve Washingtonu. USA mladíka vydaly do Česka jako svého vůbec prvního občana v srpnu 2015, poté čekal na soud ve vazební věznici v Brně. Proti rozsudku se Kevin Dahlgren odvolal s tím, že nesouhlasí s výrokem o vině, trestu i náhradě škody.

Co se 22. května 2013 stalo?

* 7:30–8:00 Dahlgren postupně zavraždil tři členy rodiny – tetu Veroniku, jejího manžela Martina a jejich syna Filipa

* 8:33 – odeslal SMS známému, že se vrací do USA

* 10:30 – zrušil doučování angličtiny jednomu ze svých studentů

* 11:00 – odeslal z domu pryč uklízečku s tím, že má přijít jindy

* 12:30 – domů se vrací druhý syn David, na kterého Dahlgren zaútočil velkým kamenem a nožem

* 15:15 – Dahlgren poslal kamrádce SMS, že odjíždí na letiště do Vídně

Fotogalerie
13 fotografií