Principál Bolek Polívka vzal všechny zvraty kolem jeho divadla s nadhledem. Alespoň o tom svědčí video, kterým zve své příznivce do brněnské čtvrti Židenice.

„Čeká nás dobrodružná cesta, doufám, že vše dopadne podle našich představ,“ promlouvá před uzavřeným divadlem na Jakubském náměstí a s hůlkou v ruce se vydává na Moravské náměstí.

Azyl v Dělnickém domě

„Je horký den, šaliny jsou unavené, ztěžka dýchají, odpočívají. Zastávka bude nedaleko,“ říká. Po příjezdu devítky usedá uvnitř na sedadlo a komentuje cestu do hereckého azylu s tím, že jde zároveň o vyhlídkovou jízdou.  

Vystupuje na dohled Dělnickému domu. „Brno je vzdouvající se město, a přesto jsme sem jeli ani ne 15 minut. Tady v Dělnickém domě se bude hrát divadlo a my se na to moc těšíme. Tady nám byl poskytnut azyl, tady pro vás budeme hrát. Na shledanou,“ uzavírá principál.

Video
Video se připravuje ...

Bolek Polívka pozval diváky do svého divadelního azylu v Židenicích. Divadlo Bolka Polívky

Zpět do centra nejdřív na jaře

Vedení Brna nyní hledá firmu, která v centru města upraví Sál Břetislava Bakaly na Žerotínově náměstí pro potřeby Polívkova divadla. Cílem prací za nejvýše 10 milionů korun je připravit sál a jeho zázemí tak, aby vyhovovaly normám a akustickým i technickým standardům pro divadelní provoz, uvedl magistrát v tiskové zprávě.

Úpravami projde současné hygienické zázemí a šatny pro účinkující, rozšíří se jeviště a budou připraveny rozvody pro plánované kavárenské zázemí. Část zakázky, která se týká dodávky a montáže jevištních technologií, jako jsou například opona, rampy pro scénické osvětlení, rozvaděče nebo úprava zatemnění,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS). Hotovo má být na přelomu února a března příštího roku.

Fotogalerie
20 fotografií