Nový rok, to jsou nové výzvy. Třeba hec kamaráda, kuchařského esa Petra Erina Kováče (45) v rámci křestu jeho nově otevřené restaurace Bonjour v centru Brna. Šéfkuchař stanovil vyhlášenému jedlíkovi tvrdá pravidla: 50 tatranek, každá o váze 47 gramů, k tomu časový limit pouhých 5 minut! A celá konzumace hezky vestoje!

Suché tatranky svlažily voda a mléko

„Neváhal jsem ani chvíli, i když tatranky se polykají docela obtížně. Je to suchá strava, to je problém,“ svěřil se Němec. Vymínil si půl litr vody a mléka a pustil se do hromady oplatek. Po opatrném rozjezdu se doslova kousl a jedna tatranka za druhou mizela v jeho útrobách.

 „Makej, makej, to dáš,“ hecoval nakonec Maxijedlíka i sám vyzyvatel Kováč.

Úderem gongu zbylo v misce 12 z 50 čokoládových tabulek. Milovníci tatranek by po podobné zkušenosti nejspíš nechtěli laskominu delší dobu ani vidět, ne tak Maxijedlík. I když celou várku nepokřoupal, mohl být i tak spokojen, vytvořil český a nejspíš i světový rekord.

„Nikde jsem nenašel, že by někdo jedl na čas tatranky. Takže je to ustavující rekord a teď ať se konkurence snaží,“ usmíval se muž, který jen loni podstoupil v tuzemsku na čtyři desítky klání a na kolbišti tuzemských jedlíků a působí zde již třináctým rokem.

Celkem 38 kusů pohlcených čokoládých tatranek, každá o váze 47 gramů, představovala pro šampiona nálet 1,786 kilogramu poživatiny do jeho útrob.

Základem je dobré spalování

Vyučený kuchař a aktuálně skladník žije v Bystrém, městečku proslaveném natáčením legendárního filmu Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci. Jaroslav spořádal už kvanta nejrůznějších pochutin, i tak si drží pořád stabilní váhu kolem 85 kilogramů.

„Mám prostě dobré spalování,“ svěřil se Blesku. Kdo by předpokládal, že se Maxijedlík po brněnské tatrankové exhibici uchýlí zažívat do ústraní, nevěřil by vlastním očím.

Šampión si dal krátký oddych a už záhy pocítil nefalšovaný hlad. Před cestou domů si poručil pořádnou porci gulášovky!

Bezedné útroby

Celkem 38 kusů pohlcených čokoládých tatranek, každá o váze 47 gramů, představovala pro šampiona nálet 1,786 kilogramu poživatiny do jeho útrob.

Rekordy Maxijedlíka Jaroslava Němce

Redakce Blesku – zopakování slavného filmovéhou souboje Vladimíra Menšíka s bernardýnem Bohoušem. Zvládl s nadhledem celé menu o 11 chodech, kterým slavný herec umořil nešťastné zvíře i s jeho majitelem.

* světový rekord – natvrdo vařené vejce – 24,5 za dvě minuty

* bramboráky – 1 kg za 4 minuty a 20 sekund

* jitrnice – 13 a půl za deset minut

* špagety s tomatovou omáčkou a se špekem – 500 gramů za 1 minutu a 44 vteřin

* švestkové knedlíky – 35 za čtyři minuty a čtrnáct vteřin

* steaky – 888 gramů za pět minut

* šišky s mákem – 29 ks a půl za pět minut

* zabíjačka – 12 chodů za 34 minut

* půl kila tlačenky – 79 vteřin

* 1 kg prejtu – 69 vteřin

*Extréme food festival v Olomouci - pojídání  nejsmradlavějšího jídla na světě, zvané Surströmming, švédsky sur – kyselý, strömming – fermentovaný sleď z Baltského moře. Jedná se v podstatě o kvašenou rybu slané chuti a velmi silného zápachu. Němec jako jediný snědl celou konzervu a získal 1. místo.

Steakman 2018 - Soutěž osmi odvážlivců, kteří měli na čas spořádat kilový hovězí steak. Maxijedlík vyhrál v čase 4 minuty a 44 vteřin.

2. ročník klání v pojídání tvarůžkových kremrolí - Jaroslav Němec vytvořil rekord 8 kousků za 1 minutu!


Fotogalerie
13 fotografií