Bez lístků často nasedají do tramvají i tvrdohlaví Býci nebo Berani. Nejpoctivějšími cestujícími jsou naopak s náskokem Štíři, následují Vodnáři a Váhy.

A jak se černí pasažéři nejčastěji jmenují? První příčky okupují Tomášové, Martinové, Lucie nebo třeba Kateřiny, zjistil si v netradičním průzkumu dopravní podnik.

Tady ale legrace končí. Kdyby všichni podvodníci v Brně platili, mohl by se roční kupon zlevnit až o 230 korun. „Celkové zastoupení neplatičů je kolem pěti procent. Kdyby se chovali, jak mají, bylo by možné zlevnit jednorázovou jízdenku o korunu, měsíční o 25 korun a čtvrtletní už o 65 korun,“ řekl Blesku šéf tarifů dopravního podniku Vít Prýgl.

A na kterých linkách potkáte nejvíce černých pasažérů? V »jedničce« mezi Bystrcí a Řečkovicemi, ve »čtyřce« mezi Obřany a Kraví horou a dvanáctce mezi Komárovem a Technologickým parkem.

Nejznámějším černým pasažérem Brna je náměstek primátora pro dopravu (!) Matěj Hollan (32, Žít Brno). Revizoři jej loni v říjnu čapli bez lístku v nočním autobusu na Komenského náměstí. Svému znamení Štíra udělal v Brně ostudu.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá noční razie v brněnské MHD.

Video
Video se připravuje ...

Noční razie v brněnské MHD Hynek Zdeněk

Fotogalerie
4 fotografie