Matku čtyř dětí napráskala pracovnice líšeňské sociálky kolegyním z brněnského Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). Že prý zanedbává péči o své syny, jezdí do Idomeni pomáhat migrantům a doma se jí povaluje část humanitární sbírky. Jed vyplivla nejspíš proto, že se před 20 lety s paní Zahradníčkovou pohádaly.

A dámy z OSPOD včera skutečně nakráčely udání vyčtené ze sociálních sítí prověřit. „Omlouváme se, všechno je v pořádku,“ konstatovaly úřednice po krátké prohlídce dvoupokojového bytu Zahradníčkových ve Vídeňské ulici.

Blesk se přesvědčil, že návštěva v bytě byla úřednicím nepříjemná. Kontrolu po dvou minutách stoply. Malý, ale útulný byt byl vzorně naklizený, jen na chodbě stály srovnané pytle s oblečením pro nuzáky z táborů. „Nemáme sklad, tak to tady stojí, než je odvezeme,“ řekla paní Zahradníčková.

Její kluci byly ve škole – a co víc! „Druhorozeného syna právě dneska vzali na střední,“ zářila pyšná matka. Absurditu okamžiku cítil i tajemník brněnského magistrátu Petr Štika. „Chci vám říci, že se nemusíte odebrání dětí bát,“ přispěchal s omluvou.

Děti bere s sebou na mise

Eva Zahradníčková má 4 děti. Nejstarší má 23 let, další pak 16, 13 a 5 roků. Na některé výpravy do Řecka syny bere sebou. „Prý to pro ně není vhodné, říkají úřednice. Myslím si opak, kluci na vlastní oči vidí, jak je problém vážný a nejednoznačný,“ řekla Aha! Eva Zahradníčková.

Fotogalerie
6 fotografií