Kapří hranolky

Autor: Ilustrační foto Teresa Kasprzycka

Zdravější provedení tradiční české ryby

Suroviny:

·        Hladká mouka

·        1 lžička červené mleté papriky

·        ½ lžičky mletého kmínu

·        2 vejce

·        Špetka mletého pepře

·        Sůl

·        Strouhanka

·        Plátky mandlí

·        Citron k dochucení

Postup:

Kapří filety nakrájíme na zhruba 2cm hranolky a na několik hodin naložíme do mléka. Hranolky vypereme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou a začneme připravovat. Hladkou mouku smícháme s červenou paprikou, pepřem a kmínem. Nakrájené plátky ryby ve směsi obalíme. Poté obalíme v rozšlehaném vajíčku se solí, nakonec ve strouhance, do které jsme zamíchali lžíci mandlí. Obalené plátky můžeme lehce zastříknout olejem. Vložíme do fritézy a fritujeme dozlatova. Po opečení pokapeme citronem.

Autor: Philco

Silvestrovské krevety

Rychlý a jednoduchý recept bez výčitek

Suroviny:

·        250 g velkých krevet

·        1 lžíce citronové šťávy

·        1 lžíce olivového oleje

·        1 stroužek česneku

·        Hladkolistá petržel

·        Sůl

Postup:

Krevety opláchneme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou a necháme marinovat alespoň 10 minut ve směsi olivového oleje, citronové šťávy a soli. Krevety vložíme do nádoby fritézy a fritujeme 10 minut při 200 °C. V polovině času krevety protřeseme, aby byly rovnoměrně zlatavé a křupavé ze všech stran. Servírujeme posypané čerstvou petrželkou.

Autor: Philco

https://www.philco.cz/