Kapří hranolky
Zdravější provedení tradiční české ryby
Suroviny:
· Hladká mouka
· 1 lžička červené mleté papriky
· ½ lžičky mletého kmínu
· 2 vejce
· Špetka mletého pepře
· Sůl
· Strouhanka
· Plátky mandlí
· Citron k dochucení
Postup:
Kapří filety nakrájíme na zhruba 2cm hranolky a na několik hodin naložíme do mléka. Hranolky vypereme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou a začneme připravovat. Hladkou mouku smícháme s červenou paprikou, pepřem a kmínem. Nakrájené plátky ryby ve směsi obalíme. Poté obalíme v rozšlehaném vajíčku se solí, nakonec ve strouhance, do které jsme zamíchali lžíci mandlí. Obalené plátky můžeme lehce zastříknout olejem. Vložíme do fritézy a fritujeme dozlatova. Po opečení pokapeme citronem.
Silvestrovské krevety
Rychlý a jednoduchý recept bez výčitek
Suroviny:
· 250 g velkých krevet
· 1 lžíce citronové šťávy
· 1 lžíce olivového oleje
· 1 stroužek česneku
· Hladkolistá petržel
· Sůl
Postup:
Krevety opláchneme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou a necháme marinovat alespoň 10 minut ve směsi olivového oleje, citronové šťávy a soli. Krevety vložíme do nádoby fritézy a fritujeme 10 minut při 200 °C. V polovině času krevety protřeseme, aby byly rovnoměrně zlatavé a křupavé ze všech stran. Servírujeme posypané čerstvou petrželkou.

https://www.philco.cz/