Zjistěte, kam na lyže v roce 2024, když se chystáte s rodinou a potřebujete širokou infrastrukturu, řadu aktivit a sjezdovky speciálně určené pro výuku lyžování a zdokonalování dovedností.

  • Polské Tatry a Podhalí - malebné a s celou řadou atrakcí

První nabídkou je jedna z nejoblíbenějších destinací, kterou volí milovníci malebného Podhalí. Kromě kouzla mnoha lyžařských středisek zde můžete objevit památky lidové kultury, místa prodchnutá duchem slavných umělců, jako jsou Witkacy nebo Hasior. Lyžaři se mohou těšit na areál v Białce Tatrzańské, který se skládá z následujících bodů: Bania (nedaleko se nacházejí také termální lázně Bania, ideální pro relaxaci po lyžování), Kaniówka a Kotelnica (největší v Podhalí). Poslední z nich se může pochlubit dvěma sjezdovkami s homologací Mezinárodní lyžařské federace FIS. Jsou zde sjezdovky pro milovníky lyžování a obdivování krásné krajiny i jednodušší trasy pro děti a začátečníky. Celková délka všech je 14 km.

  • Beskid Sądecki a Jaworzyna Krynicka (Polsko)

Pokud si za svou základnu zvolíte Krynici-Zdrój, svezte se nejdelší a nejmodernější lanovkou v Polsku na Jaworzynu Krynickou. Zde můžete nejen obdivovat výhledy, ale také využít skvěle připravené sjezdovky (i pro méně pokročilé). Milovníci večerního lyžování se mohou těšit na nejdelší osvětlenou sjezdovku v zemi - "fisowská jednička", která je dlouhá 2,6 km. Kromě toho jsou zde k dispozici sjezdovky pro začátečníky (tzv. rodinné sjezdovky), obří sjezdovky a sjezdovka č. 5 homologovaná přes FIS. Pokud přemýšlíte, kde si v roce 2024 zalyžovat s dětmi, je tu připravena také cvičný svah pro nejmenší.

Podívejte se také na: Dámské lyžařské bundy

Kam na lyže v roce 2024 pro náročné - sjezdovky světové úrovně

Chcete zažít prvotřídní podmínky? Během zahraniční dovolené vás čeká vyžití v největších a nejlépe vybavených lyžařských střediscích, kde sjezdovky často čítají stovky kilometrů.

  • Itálie - Sauze D'oulx

Italské městečko skrývá skutečný poklad - celých 420 km rozmanitých sjezdovek obsluhovaných až 80 vleky. Zvláštností šesti středisek, která se zde nacházejí, je, že se mezi nimi můžete pohybovat, aniž byste museli odepnout lyže.

Podívejte se také na: Pánské lyžařské bundy

  • Švýcarsko a Francie - luxusní středisko Portes du Soleil

Největší lyžařská oblast na světě s magickým názvem Brány slunce sdružuje 14 středisek ve Francii a Švýcarsku. Je zde postaráno o vynikající infrastrukturu a atrakce kromě dokonale upravených sjezdovek (včetně termálních lázní, stylových restaurací a gurmánského skipasu kombinujícího sportovní a kulinářskou turistiku, 300 km turistických tras, paraglidingu, ledových drah). V Portes du Soleil se nachází 200 vleků a lanovek, a celková délka sjezdovek dosahuje 600 km.

  • Rakousko – Brixen im Thale

Největší rakouské lyžařské středisko SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, které pro sportovce připravilo více než 90 vleků a lanovek s celkovou délkou 250 km. Tvoří ho 14 středisek v Kitzbühelských Alpách. Vhodné pro rodiny s dětmi, pro ty, kteří mají rádi rekreační sjezdovky, i pro zkušené lyžaře, kteří očekávají vyšší stupeň obtížnosti a závodní tratě.

Kam na lyže v roce 2024, když hledáte méně vytížené destinace?

Hledáte neobvyklé destinace pro zimní dovádění na sjezdovkách? Objevte dvě destinace, které - ačkoli jsou méně známé - i přesto mohou zaujmout vhodně připravenými sjezdovkami, infrastrukturou a krajinou.

  • Polsko - Czarna Góra v Dolním Slezsku

Už znáte lyžařskou klasiku a hledáte další místa pro zimní radovánky? Seznamte se se střediskem Czarna Góra, které je považováno za nejmodernější v Polsku areál vybudovaný podle alpských standardů. Nabízí téměř 10 km sjezdovek různých obtížností, 3 lanovky, 8 vleků a snowpark pro snowboardisty a samozřejmě také sjezdovky. Zdejší středisko v poslední době získává ocenění a první místa za nejlépe připravené lyžařské areály.

  • Česká republika - Špindlerův Mlýn (Špindl)

Největší a nejlepší lyžařské středisko v zemi, kterému se říká český Davos. Využít zde můžete téměř 20 vleků a sjezdovek o celkové délce více než 20 km (všech stupňů obtížnosti, včetně sjezdovek vyhovujících požadavkům FIS). Středisko se pyšní oceněním World SkiAward.

Už víte, kde budete lyžovat v sezóně 2023/24? Nyní je čas se na sezónu dobře připravit. Nezapomeňte před odjezdem zapracovat na své kondici a dobře zahřát svaly, dbejte také na správné vybavení. Vše, co potřebujete na zimní výpravu, najdete ve S'portofino.