Last minute Chorvatsko v zimě? A proč ne!

Výhodný last minute do Chorvatska najdete dokonce i nyní, v zimě. Chcete-li si zkrátit čekání na léto, vypravte se do Chorvatska mimo hlavní turistickou sezónu a poznejte ho ze zcela odlišné stránky. Uvidíte, že v tomto jihoevropském státu je krásně celoročně a alespoň na chvíli utečete před sněhem a teplotami pod bodem mrazu. Následující místa si naplno vychutnáte v libovolnou roční dobu a v zimě budete mít tu výhodu, že při jejich prozkoumávání nenarazíte na davy turistů.

Split: Město plné památek a historie

Aby se vám vaše návštěva Chorvatska líbila a nadchlo vás, co vidíte, nenechte si ujít návštěvu Splitu. Chcete-li mít město a veškeré památky na dosah ruky, neváhejte se ubytovat ve Splitu. Město se rozkládá ve střední Dalmácii a jeho hlavním lákadlem je bezesporu Diokleciánův palác. Starověký římský komplex v sobě skrývá více jak 200 budov a není divu, že je zapsán na seznamu UNESCO.

Co musíte vidět ve Splitu

Kromě paláce ale stojí za vidění také pevnost Klis, jež se rozprostírá nad městem a nabízí úchvatné výhledy. Vaše kroky při návštěvě Splitu by samozřejmě měly vést i do Jupiterova chrámu, na promenádu Riva a k pláži Bačvice, kde se můžete občerstvit kávou i nějakým drobným občerstvením a večer navštívit nějaký z plážových barů.

Plitvická jezera: Národní park, ve kterém strávíte celý den

Split není tím jediným místem, které se umístilo v seznamu UNESCO. Své čestné místo zaujímají také Plitvická jezera. Ohromný komplex, ve kterém narazíte na 140 vodopádů a 16 velkých jezer. Během návštěvy budete ale kromě vody a přírodních scenérií moci obdivovat také orchideje, lilie a třeba potkáte i nějaké zvíře.

Rijeka: Živé a rušné kosmopolitní centrum

Třetím největším chorvatským městem je kosmopolitní Rijeka. Barevné a živé město, které si zamilujete, pokud holdujete ruchu velkoměsta. V roce 2020 byla Rijeka vyhlášena Evropským městem kultury a je lákavá zejména pro mladé a milovníky kulturních akcí a nejrůznějších festivalů. Rijeka vás okouzlí také svým nádherným historickým centrem.

Pula

Povedou-li vaše kroky na Istrii, navštivte také město Pula. Turisty vítá s otevřenou náručí a můžete zde odpočívat, ale také se bavit a třeba zde i strávit své narozeniny. Svůj oblíbený narozeninový dort si tak můžete netradičně sníst s výhledem na moře v nějaké místní kavárně na pobřeží, případně se lodí přepravit do nedalekých Benátek.

Hvar aneb vzhůru na ostrov

Toužíte-li svou dovolenou v Chorvatsku strávit na některém z mnoha ostrovů, můžete si vybrat Hvar. Jedná se o čtvrtý největší chorvatský ostrov a zimy jsou zde teplé a příjemné. Při pobytu na Hvaru vás okouzlí okolní příroda, místní vinné sklípky, a když budete mít štěstí, narazíte třeba i na nějakou celebritu. V posledních letech se to totiž na Hvaru známými tvářemi jen hemží.

Kde strávíte svou příští chorvatskou dovolenou? Vydáte se za ruchem velkoměsta, po stopách historie, za přírodními krásami nebo navštívíte více míst? V Chorvatsku je krásně celoročně, proto se nebojte využít také nějaký last minute na zimní dovolenou a přivítejte nový rok netradičně u moře.