Bydlíte ve starším nezatepleném domě a trápí vás účty za energie? Rekonstruujete postupně a konec prací je v nedohlednu? Máte velké výdaje spojené s péčí o děti, jejich výchovou a vzděláváním, a na stavební úpravy nezbývá dost prostředků? 

Program Nová zelená úsporám vám pomůže. Poskytne vám finanční prostředky na renovaci vašeho domu až do výše 50 % výdajů. Peníze dostanete předem a budete mít dostatek času na rekonstrukci svého obydlí.

Co pro to můžete udělat

  • Připravte si projekt na komplexní zateplení, které je podmínkou získání dotace a požádejte o finanční podporu v Nové zelené úsporám z podprogramu Oprav dům po babičce
  • K zateplení můžete přidat další úsporná opatření jako fotovoltaiku, tepelné čerpadlo, zelenou střechu nebo třeba dobíjecí bod pro elektromobil. 
  • Pokud váš projekt splní podmínky energetických úspor, dostanete dotaci i více než milion korun až do výše 50 % předpokládaných nákladů, a to předem. 
  • Chybí vám zbývající prostředky? S dotací získáte i možnost výhodného úvěru na zbývající částku. Stavební spořitelny vám od příštího roku nabídnou nízké úročení, dlouhodobou splatnost a pomůžou vám i s podáním žádosti o dotaci. Je toho víc

Autor: SFŽP ČR

Pokud se pustíte do opravdu důkladné rekonstrukce a k zateplení přidáte další úsporná opatření, za každou takovou kombinaci budete zvýhodněni bonusem 10 tisíc korun. Domácnostem s nezaopatřenými dětmi, které často odkládají potřebné renovace kvůli nedostatku prostředků na vstupní investici, bude dotace navýšena o motivační bonus 50 tisíc korun na každé nezaopatřené dítě. Bydlíte v některém ze znevýhodněných regionů? Dostanete navíc 10 % z celkové výše dotace. Co získáte

Budete bydlet komfortně v kvalitně zatepleném domě. S pomocí moderních systémů vytápění, větrání, ohřevu vody či výroby vlastní elektřiny si dlouhodobě snížíte výdaje za energie. 

Řekněte si o peníze předem a vdechněte svému domu nový moderní život.

www.opravdumpobabicce.cz

Autor: NZÚ