Milovníci zimních sportů už nemusí čekat na sníh! V pavilonu F vznikne dvě stě metrů dlouhá testovací lyžařská dráha, kterou doplní obrovská sjezdovka. „Lidé si tam vyzkouší běžky, ale i sjezd na lyžích či snowboardu. Nebude chybět ani biatlon,“ nalákala mluvčí festivalu Dita Brančíková. Po celou dobu akce bude přítomný i biatlonista Ondřej Moravec, se kterým budou moct návštěvníci poměřit síly. V sobotu ho přijede podpořit olympionička Gabriela Soukalová.

Ti, kteří se na sjezdovkách necítí jistě, mohou využít nabídku workshopů. „Profesionálové zájemcům poradí správnou techniku, takže budou na svahu za hvězdy,“ podotkla Brančíková. Dodala, že lyžařskou dráhu doplní také přednášky o zimních sportech.

Autor: Veletrhy Brno, a.s.

Bude se bojovat v kleci

Mezi nejpopulárnější sporty současnosti patří bezesporu i OKTAGON MMA. Proto ani ten nebude na výstavišti chybět. „Potkáte tady třeba Vlado Lengála, Radka Roušala, Matěje Kohouta, Andreje Kalašnika, Jakuba Dohnala, Matěje Kuznika, Davida Kozmu či Patrika Kincla,“ vyjmenovala Brančíková. Zájemci si navíc mohou vyzkoušet, jaké to je být v kůži zápasníka. A opět nebudou chybět zajímavé přednášky.

Autor: Veletrhy Brno, a.s.

Kdo má raději tradiční sporty, určitě najde vyžití ve Family Hall. Ta nabídne více než třicítku sportů. „Je ideální třeba pro rodiče, kteří se rozhodují, na který sportovní kroužek zapíšou své děti,“ míní Brančíková.

Sportovní část doplní i fitness zóna, závody ve šplhu, parkouru či freestyle BMX závod. V neděli se pak na festivalu sejdou běžci, pro které je připravený závod Running zone Life! run. Organizátoři připravili tratě od sto metrů do osmi kilometrů. Do závodu se mohou hlásit děti už od jednoho roku. Vrchní věkový limit stanovený není.

Autor: Veletrhy Brno, a.s.

Taneční show světové úrovně

Sekce DANCE Life! potěší milovníky všech tanečních stylů. Nabídne prestižní soutěž ve street dance CZECH DANCE MASTERS, stepařský Tap DANCE Life! cup či Danza Life! cup, ve kterém o titul zabojují mistři standardních a latinskoamerických tanců.

Návštěvníci si mohu vybrat také z nabídky více než padesáti tanečních workshopů. Komu se nechce tančit, může si užít přehlídku exkluzivních vystoupení tanečních konzervatoří z celé České republiky, street dance show či gala přehlídku profesionálních divadelních souborů.

Autor: Veletrhy Brno, a.s.

Game Hall prověří um hráčů

Game Hall se letos uskuteční v největším pavilonu P. Na pódiu se odehrají finálové zápasy Tipsport MČR CS, přičemž vítězný tým si odnese milion korun. Finále navíc svým vystoupením zahájí hvězdný rapper Marpo. „Bezpochyby se tak jedná o esportovou akci roku,“ podotkla mluvčí.

Autor: Veletrhy Brno, a.s.

Sobotu rozzáří show s hvězdnými hosty

Pomyslnou třešničkou na dortu bude odpolední sobotní Show Ondřeje Sokola, jejíž přesný program organizátoři zatím tají. Jisté však je, že na ni přijedou hvězdní hosté a o zábavu nebude nouze. Podle organizátorů si na své přijdou zástupci všech generací.

Video
Video se připravuje ...

 Veletrhy Brno, a.s.

O den dříve pak festival zaplní školy, které si v rámci projektu SPORT Life! pro mládež vyzkouší na několika stanovištích sporty společně s olympioniky.

Festival Life! se koná na brněnském výstavišti od 24. do 26. listopadu. Otevřený je od 9 do 18 hodin, poslední den zavírá o hodinu dříve. Základní vstupné stojí 250 korun, padesát korun ušetří lidé při nákupu on-line na etickets.bvv.cz. Více informací najdou zájemci na www.festivallife.cz.