Pokud potřebujete vyčerpat dovolenou do konce roku nebo zkrátka chcete vyrazit do teplých krajin, máme pro vás tip, kam jet na Vánoce k moři. Cestovní kancelář Coral Travel CZ má ve své nabídce celoročně špičkové egyptské hotely v Hurghadě, kde se můžete během dlouhé zimy ohřát či strávit pohodové vánoční svátky. Vyrazit můžete už teď, a to od 10 062 Kč na osobu.

Autor: Coral Travel s.r.o.

Ideální čas na poznávání Egypta

Láká vás návštěva pyramid, ale raději byste se vyhnuli tropickým teplotám v rozpálené poušti? Zimní období v Egyptě trvá od poloviny listopadu do poloviny března. Teploty se tu pohybují od 22 do 26 °C, a jsou tedy ideální k dobrodružným výpravám za poznáním. Z Hurghady se můžete vydat za pyramidami v Gíze nebo do ještě bližšího Luxoru k pozůstatkům chrámu zasvěceného bohu slunce Amónovi. Další výhodou je skutečnost, že tu prší jen pár dní v roce. Je však třeba dát pozor na nízké noční teploty a tomu přizpůsobit, jaké oblečení si do Egypta vezmete.

Kdy jet v zimě do Egypta? Aneb Vánoce pod palmami

Čím dál tím víc rodin se snaží vyhnout předvánočnímu stresu a strávit svátky trochu netradičně. Nadělte si i vy jeden velký dárek pro celou rodinu v podobě odpočinku na pláži! V teple si pak můžete vychutnat nejen Vánoce, ale i jarní prázdniny během procházek po městě, nákupů v místních obchůdcích a péče ve wellness centrech.

Autor: Coral Travel s.r.o.

Dovolená bez tlačenic

Zimní sezóna má i další plus. Oblíbené destinace nejsou v zimě tak přelidněné jako v letních měsících. Atmosféru malých uliček a tradičních bazarů si tak vychutnáte bez návalu turistů a plno nebývá ani ve vyhledávaných hotelech. Například špičkový resort Xanadu Makadi Bay ocení milovníci luxusu i rodiny s dětmi. V malebném letovisku Makadi Bay najdete též sesterské hotely Labranda Club a Labranda Royal, v blízkosti korálových útesů a tedy perfektní ke šnorchlování. Pokud dáváte přednost hlavně klidné dovolené, sázkou na jistotu je Menaville Resort.

Autor: Coral Travel s.r.o.

Jak je to s koupáním?

Obáváte se, že moře bude v zimě studené? Teplota vody je sice v zimních měsících nižší, stále se ale pohybuje od 23 až do 25°C. Ideálně navštivte některé z měst na pobřeží Rudého moře, např. Hurghadu, kde není moře příliš hluboké, a slunce tak vodu rychleji prohřívá.

Autor: Coral Travel s.r.o.

Vyrazit můžete okamžitě!

Ptáte se, jak dlouho trvá let do Egypta? Z Prahy většinou necelé 4 hodiny, a je tedy kratší než například na Kanárské ostrovy. Stačí si vybrat v zimní nabídce zájezdů cestovní kanceláře Coral Travel CZ a letu za teplem už nic nebrání.