Zámek Český Krumlov

Pokud se rozhodnete navštívit Český Krumlov, rozhodně byste neměli vynechat návštěvu místního zámku. Jeho historie sahá až do 13. století, navíc je zapsán na seznamu UNESCO. Jde o krásnou a významnou památku, která vás okouzlí renesanční a barokní architekturou. Zajímavostí je také barokní divadlo a nechybí ani barokní zahrada. Jde o poměrně rozlehlý areál, projít si navíc můžete i samotné město a užít si jeho krásy. Nezapomeňte si zabalit stylové bílé kalhoty dámské. Nejenže jsou módní, ale hlavně jsou praktické pro procházky uličkami a návštěvy historických památek.

Muzeum voskových figurín

Muzeum voskových figurín nabízí skvělý zážitek. V Českém Krumlově si přitom můžete prohlédnout nejen světové osobnosti, ale i ty české. Zažijete jedinečný pohled na významné panovníky, prezidenty i umělce. Navíc je připraveno historické prostředí – středověké městečko, alchymistická dílna či třeba historická krčma. Jde tak o skvělé místo, kde můžete nahlédnout do historie a prohlédnout si známé osobnosti dnešní i dřívější doby. A pokud hledáte ještě více zábavy, jistě oceníte Zrcadlový labyrint, který je součástí muzea.

Bylinková zahrada

Dovolená v Česku může mít mnoho podob. Na své si přijdou milovníci přírody, historie i kultury. Každý si rád užije chvilku klidu, perfektním místem pro relax je bylinková zahrada. Je zde několik záhonků a stovky bylin. Můžete si užít klidné místo plné barev a krásných květin, k dispozici jsou i komentované prohlídky. Kromě toho si zde lze zakoupit bylinné výrobky.

Rozhledna Granátník

Jen malý kousek od města stojí rozhledna Granátník. Jde o poměrně malou dřevěnou konstrukci, která však nabízí skvělý výhled na všechny významné body v okolí – České Budějovice, Hlubokou, Novohradské hory i údolí Vltavy. Kromě přírody se můžete pokochat také výhledem na klášter Zlatá koruna. Na rozhlednu vede naučná stezka, která má zhruba osm kilometrů. Po cestě se tak dozvíte spoustu zajímavostí o této lokalitě.

Nedaleko Českého Krumlova se nachází i řada dalších zajímavých míst. Jihočeský kraj nabízí krásnou přírodu, navíc zde najdete historicky významná místa a můžete tak načerpat i kulturní dojmy. Pokud byste rádi objevovali krásy této lokality, vyberte si ubytování v Českém Krumlově – máte to tak blízko do města, ale zároveň můžete vyrazit na další výlety v okolí.

Zřícenina hradu Dívčí Kámen

Dívčí kámen býval impozantním hradem, nyní z něj zůstala už jen zřícenina. Přesto jde stále o významné místo, které stojí za návštěvu. Zároveň jde o archeologickou lokalitu. Zaparkovat lze v blízké obci Třísov, nedaleko parkoviště leží kaplička, památný strom a také oppidum. Příjemnou procházkou pak dorazíte až ke zřícenině, která dříve bývala jedním z největších rožmberských hradů.

Rozhledna Kleť

Rozhledna se nachází na hoře Kleť, která je nejvyšší horou Blanského lesa. Čeká zde na vás naše nejstarší kamenná rozhledna spojená s roubenou horskou chatou. Vyrazit můžete pěšky nebo na kole, ovšem jezdí zde i lanovka. Díky vysoké nadmořské výšce je zde opravdu perfektní výhled do okolí. Můžete si tak prohlédnout malebnou krajinu a výlet zakončit něčím dobrým v místní restauraci.

Český Krumlov a přilehlé okolí je krásnou lokalitou, kde si můžete užít příjemnou dovolenou. Jde o skvělou volbu, pokud hledáte místo v Česku s úžasnou atmosférou a nádhernými místy.