Online půjčky jsou v dnešní době doslova trendem. Moderní doba jednoznačně nahrává těmto úvěrovým produktům a přináší spoustu výhod. Pokud jste se rozhodli sjednat půjčku online, přinášíme vám takový malý návod, jak se dopracovat k pozitivnímu výsledku.

Vyberte si půjčku šitou na míru

Na počátku všeho by měla být volba ideální půjčky. Jen málokdo si chce půjčovat peníze s nevýhodným úrokem a jinými negativními parametry. Právě kvůli tomu se vyplatí porovnat hned několik půjček na jednom místě. Využijte srovnávacích serverů, které vám to umožní a tím pádem přinesou řadu přidružených benefitů:

  • úspora drahocenného času,
  • výhodné splátkové podmínky,
  • okamžitá možnost žádosti o peníze.

Konkrétní úvěrový produkt můžete samozřejmě volit na základě nejrůznějších parametrů. Někdo přihlédne k výši poskytované půjčky, jiného zase okouzlí prodloužená doba splatnosti snižující měsíční splátku. Jasně vypovídajícím faktorem je hodnota RPSN neboli roční procentní sazba nákladů. Když víte, co chcete, můžete si sjednat půjčku online.

Doložte bonitu a mějte bankovní účet

Pomyslným odrazovým můstkem je vyplnění formuláře na internetu. Do online žádosti doplníte několik základních údajů a požádáte o konkrétní úvěr. Taková žádost je dostupná v podstatě odkudkoli, takže vám stačí jen připojení k internetu. Omezovat se mnohdy nemusíte pouze na počítač, upotřebit lze i mobilní zařízení.

Autor: https://shop.stockphotosecrets.com/

Následuje proces doložení úvěruschopnosti. Bance či nebankovní společnosti musíte prokázat, že jste schopni splácet své úvěrové závazky. A jaké doklady musíte předložit?

  • Platné doklady totožnosti – občanský průkaz, popřípadě další
  • Potvrzení o pravidelném příjmu
  • Musíte vlastnit běžný účet

Všechny tyto dokumenty lze pochopitelně doložit elektronickou cestou. To znamená, žádná zdlouhavá administrativa na pobočce poskytovatele. Pokud jste zaměstnanci, vyžádejte si potvrzení o příjmech u svého zaměstnavatele. Jestliže se řadíte mezi osoby samostatně výdělečně činné neboli OSVČ, budete dokládat daňové přiznání za konkrétní období.

Nakonec je třeba disponovat i bankovním účtem. Většina novodobých půjček je totiž vyplácena bezhotovostně, tedy převodem na bankovní účet. V ideálním případě musí být účet vedený přímo na vaše jméno.

Nebojte se využít BankID

Na závěr tohoto článku vám přinášíme ještě jeden praktický tip, který do jisté míry může usnadnit a urychlit vaše žádost o peníze. Je to bankovní identita známá pod zkratkou BankID. Zabezpečená digitální identita, s pomocí níž jsou ověřovány některé osobní údaje skrze vaši banku. Pokud si tedy vše potřebné chcete ještě více ulehčit, nebojte se využít BankID.

Autor: https://shop.stockphotosecrets.com/

Jak můžete sami správně tušit, sjednat půjčku online není žádným složitým procesem. A je jenom dobře, že existují nástroje k dosažení výhodného úvěru šitého na míru. Vše ve výsledku souvisí s moderními technologiemi, které jsou zárukou pozitivního úspěchu. Ať už tedy toužíte po velké, malé, účelové či neúčelové půjčce, řekněte si o ni skrze online žádost na internetu. Nechte si ji vyplatit bezhotovostně na účet a užívejte si daných finančních prostředků dle libosti. Jakékoliv ověřování navíc uspíšíte s využitím BankID.

Nebuďte lhostejní k připravenosti v rámci žádosti o půjčku. Čím více věcí si nachystáte dopředu, tím rychleji proběhne ověření bonity a proces schválení. Ve výsledku pak obratem obdržíte požadovanou finanční sumu. Být připraven se v tomto směru rozhodně vyplatí.