Tip číslo jedna: V kuchyni je třeba dostatek úložného prostoru

Od moderní kuchyně se očekává nejen to, že půjde s dobou a bude funkční, ale že tam také najdeme dostatek úložného prostoru a moderní a inteligentní spotřebiče, které nám ušetří čas a usnadní vaření.

Co si totiž budeme povídat, dnešní doba je uspěchaná, my pak vítáme každou chvilku, kdy si můžeme aspoň na chvíli sednout a odpočinout si. Dnešní spotřebiče toho zvládnou spoustu, mnohdy u nich ani nemusíme stát a hlídat je. Stačí do nich nasypat suroviny, nastavit čas a přijít k hotovému.

Autor: XXXLutz

Tip číslo dva: Do kuchyně patří odsavač par

Pravda, ten by v žádné kuchyni neměl chybět. Některé varné desky jsou ale už tak inteligentní, že pára z vaření mizí tam, kde vzniká. Jak je to možné? Díky bočním otvorům varné desky nebo díky integrované digestoři.

Tip číslo tři: Zpříjemněte si čas poslechem hudby

Milujete hudbu? Proč si ji nepouštět i při vaření? Zvukový systém, který nahradí CD přehrávač stojící na lince, by ve vaší kuchyni neměl chybět.

Tip číslo čtyři: Záleží na uspořádání kuchyně

To, jak se v kuchyni budete cítit, ani jak dobře se v ní budete pohybovat, vybavení neovlivní. Můžete mít tisíc pomocníků, ale když kuchyň nebude ergonomická a dobře rozvržená, stejně se tu nebudete cítit dobře. Při uspořádání kuchyně mějte na paměti pravidla pro kuchyňský trojúhelník, tedy rozvržení skladovací zóny, mycí zóny a zóny na vaření.

Tip číslo pět: A v jakém stylu se vaše kuchyně vlastně ponese?

Pohodlná a příjemná moderní kuchyně se klidně může stát centrálním bodem i komunikačním centrem vaší domácnosti. Když ji sladíte s ostatními místnostmi v domě, nebude nijak dráždit ani provokovat, tak proč ne? Dáte přednost sofistikovanému a odvážnému glamour stylu, minimalistické kuchyni, rustikální kuchyni nebo spíš venkovské klasice? A co kuchyně s ostrůvkem?