Bezpečnostní dveře do bytu

Bezpečnostní dveře do bytu se řadí dle jednotlivých tříd, které vyjadřují, co všechno musí dveře při snaze proniknutí do domu vydržet. Nejodolnější dveře hravě odolají vykopnutí, páčidlu, mechanickému vrtání i pokusu o vysazení. Některé z nejpoužívanějších typů jsou:

Bezpečnostní dveře s vícebodovým zámkem

Tyto bezpečnostní dveře do bytu mají zámky, které se zamykají do tří nebo více bodů ve dveřích a jsou velmi těžké na vykopnutí nebo proražení.

Bezpečnostní dveře s kovovou výztuhou

Bezpečnostní dveře s kovovou výztuhou zvyšují odolnost proti proražení a násilnému vniknutí.

Bezpečnostní dveře do bytu s pevnými panty

Dveře s pevnými panty jsou velmi těžké na vytržení nebo rozebrání a přinášejí vyšší bezpečnost a odolnost proti fyzickému překonání.

Bezpečnostní dveře s bezpečnostními zámky

Bezpečnostní zámky jsou odolné proti vytržení nebo průrazu a lze je ovládat z různých stran dveří. Pokud chcete bezpečnostní dveře do bytu, pak bezpečnostní zámek je téměř nutností.

vchodové bezpečnostní dveře
Autor: DVEŘE OK - bezpečnostní dveře vchodové a interiérové s.r.o.

Protipožární bezpečnostní dveře do bytu

Protipožární dveře jsou navrženy tak, aby odolaly vysokým teplotám a omezovaly šíření požáru.

Ocelové bezpečnostní dveře

Vchodové dveře do bytu vyrobeny z oceli jsou velmi odolné proti násilnému vniknutí.

Bezpečnostní dveře do bytu vám pomůžeme vybrat

Je důležité vybrat dveře, které odpovídají Vašim konkrétním bezpečnostním požadavkům. S výběrem vám firma Dveře OK pomůže. Zároveň je třeba mít na paměti, že kvalitní montáž dveří může značně ovlivnit jejich účinnost. Nechte montáž na profesionálech. 

bezpečnostní dveře
Autor: DVEŘE OK - bezpečnostní dveře vchodové a interiérové s.r.o.

Bezpečnostní dveře - certifikace

Bezpečnostní třída dveří nezávisí na počtu bezpečnostních bodů, ale na celkové konstrukci dveří, použitých materiálech a testovacích zkouškách, kterým byly dveře podrobeny v rámci certifikace. Všechny námi nabízené bezpečnostní dveře jsou protipožární, ale ne všechny jsou certifikované z hlediska bezpečnosti. Nejčastěji montujeme základní protipožární dveře.

Protipožární vchodové dveře do bytu aneb nepodceňte bezpečnost!

V bytě vám hrozí větší riziko požáru, než kdekoli jinde. Mnoho domácností na jednom místě snadno způsobí nehodu, která může ohrozit jak vaše zdraví, tak i váš majetek. Protipožární dveře do bytu vám tyto starosti a problémy jednoduše ušetří a ochráníte tak svůj byt i majetek před plameny. 

Výběr správných protipožárních dveří je důležitý, protože ne všechny dveře mají stejné protipožární vlastnosti. Pokud plánujete instalovat protipožární dveře do svého bytu, měli byste se poradit s odborníkem, abyste získali potřebné informace o tom, jaké dveře jsou pro váš byt nejvhodnější a jaký typ instalace je nejlepší pro vaše konkrétní podmínky. V tomto směru vám rádi pomohou technici ve společnosti Dveře Ok.

protipožární dveře
Autor: DVEŘE OK - bezpečnostní dveře vchodové a interiérové s.r.o.

Vchodové dveře do bytu - obvyklé velikosti

Nejčastější velikostí vstupních dveří do bytu jsou vchodové dveře 80. Ale pokud nechcete mít problémy při stěhování nábytku větších rozměrů, dodávají se pro tyto účely vchodové dveře větších rozměrů, např. protipožární dveře 90, které na trhu seženete zcela běžně. Chcete-li přejít na větší rozměr, je dobré počítat se stavebními úpravami a zároveň i novými zárubněmi, které vám firma dodá přímo v požadované barvě.