Doba, kdy jste ve spíži či garáži měli mnoho lahviček, sáčků a krabiček s chemickými přípravky pro rostliny je pryč! 

Vše můžete mít v jednom jediném sáčku. Nevěříte? Vyzkoušejte testovací sadu přírodního hnojiva Hnojík.

Autor: hnojik.cz

Existence velkého množství druhů přípravků na rostliny je nekonečná asi jako vesmír, ve kterém se i kdejaký odborník může ztratit. Nebuďte dalšími průzkumníky, neutrácejte velké částky ze svých peněženek a neztrácejte svůj volný čas při bádání a hledání mezi hvězdami, jděte rovnou ke Slunci. K hvězdě, která dává život, bez níž se vaše zahrada, pokojová květina, zelenina, stromek s keříkem v ovocném sadu nemohou růst. Bez Slunce není života, bez Hnojíka žít samozřejmě můžete, ale po jeho vyzkoušení získáte zkušenost, že pěstování a péče o rostliny může být snadná, účinná a levná.

Hnojíka můžeme přiřadit k pomyslnému slunci mezi přírodními hnojivy na českém trhu. Barvou je zlatý jako písek a prodává se ve velmi jemné a sypké formě, která vzniká proséváním hmyzího trusu. Hnojivo je tvořeno organickými látkami, rostlinnými živinami (N,P,K, Ca, a Mg), které se dostávají do půdy a k rostlinám postupně s dlouhodobým efektem. Zlepšuje tepelné a vzdušné vlastnosti půdy, celkově vylepšuje půdní strukturu a je vhodným urychlovačem kompostů. Hnojík přinese kvalitní biologický život v zemi, zvýší podíl humusu v kompostu a přispívá k větší úrodnosti. S tímto produktem eliminujete riziko přehnojení z pohledu spálení rostlin, neboť má neutrální hodnotu PH. Hnojík je zcela bezpečný pro lidi i zvířata.

Svou univerzálností vám dává možnost pohnojit celou zahradu od zeleniny, přes trávník, bylinky až po stromy a keře. Současně možnost pohnojit všechny pokojové rostliny v domácnosti a venku na balkoně. Aplikovat Hnojík můžete formou zálivky, posypem či postřikem. Metody aplikace jsou velmi snadné. Při řešení problémů se škůdci, plísní či nemocí u rostlin nezapomeňte, že i v této situaci Hnojík využijete.

Příroda má vždy svůj řád a přesné procesy, stejně tomu je i u tohoto hnojiva, které je přírodního rázu a tím pádem musíte počítat s časovým odstupem (1-7 dnů) než se účinky pomoci dostaví. Dodržujte doporučení, dbejte na správnou zálivku a pravidelnost hnojení. Zahrádkáři, kteří Hnojík využívají si velice chválí stav, kdy při pravidelné dlouhodobé aplikaci hnojiva škůdce odpudili a návratnost problémů je nulová.

Autor: hnojik.cz

Pravidelnou aplikací Hnojíka rostlinám dopřejete mezi všemi potřebnými živinami i látku zvanou Chitin. Tato látka přirozeně posiluje vitalitu rostliny. Způsobí tvoření dokonalého ochranného štítu u vaší zeleně.

Rostliny potřebují ke kvalitnímu růstu a životu prostor, stálou teplotu, světlo, živiny, vodu a ochranu před škůdci a nemocemi. Nemají však možnost ovlivnit svůj život jako my ten náš, je zcela na našem úsudku v jakém stylu bude péče o ně probíhat. Náš styl a tím i styl organického hnojiva Hnojík je podpora přírodní zahrady a života v ní, pěstování zdravých rostlin a sklízení bohaté úrody zeleniny či ovoce, které nebude v sobě nést látky z chemických hnojiv či přípravků.

Máte-li podobný názor na pěstování rostlin, Hnojík je pro vás tou správnou cestou.