UFC 282 v Las Vegas přišlo dva týdny před galavečerem o hlavní zápas. Po Procházkově odstoupení se musela rychle hledat náhrada. Šéf organizace Dana White nechtěl, aby se spolu znovu utkali Blachowicz a Teixeira, jelikož Brazilec polského bijce obral o pás. Proto se rozhodl pro duel Teixeira vs. Ankalajev, o kterém ale brazilský veterán nechtěl ani slyšet, protože by se potřeboval jinak a déle připravovat. A tak Teixeira ostrouhal a z titulové bitvy byl odstraněn. Procházkovo zranění mu tak kompletně změnilo plány a Brazilec neskrýval nad chováním UFC naštvání. Naopak Blachowicz, který vyzve Ankalajeva o titul, byl naprosto nadšený. „Tak tohle byly nejšílenější hodiny v mém životě. Z Varšavy jsem odlétal s tím, že mě čeká souboj o titulovou šanci a o několik hodin později jsem v Las Vegas přistál jako účastník titulového souboje. Jsem na to však připravený, takže držte palce. Jiřímu Procházkovi bych tímto rád popřál brzké uzdravení a také mu chci vyjádřit obrovský respekt za to, jak se rozhodl a zachoval.“ Žádná sranda ale bývalého šampiona nečeká. Polský zápasník se totiž postaví dagestánskému bijci Magomedu Ankalajevovi, který vyhrál v UFC devět utkání v řadě a z toho pět před limitem. Podle bookmakerů Fortuny je tak Ankalajev jasný favorit a na výhru Blachowicze je vypsán vysoký kurz 3.15. Vsadit si na něj můžete s bonusem pro fanoušky MMA.

Kartu UFC 282 nebude zajímavé sledovat jen kvůli titulovému zápasu a potenciálnímu soupeři Jiřího Procházky. Na kartě se objeví i průšvihář a miláček publika Paddy Pimblett, který je v UFC stále bez porážky. O comeback se pokusí další liverpoolský rodák Darren Till. Velké jméno střední váhy se pokusí odvrátit pátou porážku v šesti zápasech. Vzhledem ke své formě rozhodně nebude favorit, motivaci ale bude mít obrovskou. Stále teprve 29letý bojovník vyzve jihoafričana Du Plessise. I na jejich zápas a styl ukončení lze sázet u Fortuny. Du Plessis umí zahrozit na zemi i v postoji a poslední zápas prohrál v roce 2018 v KSW s Robertem Soldičem.

České fanoušky může alespoň těšit ohromná vlna solidarity, podpory a pochopení, kterou Jiřímu Procházkovi vyjádřili osobnosti, zápasníci i vedení UFC po jeho zranění. Cesta zpět na trůn bude nepochybně dlouhá a náročná, ale kdo jiný by jí měl zvládnout než český samuraj.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.