Stal se prvním bojovníkem, který byl šampionem ve dvou různých váhových kategoriích současně. Úspěchy slaví i v byznysu. Založil nejrychleji rostoucí značku whisky na trhu, investoval do oblasti sportu, má restauraci a stal se hlavní tváří online hry. Nyní Conor McGregor navázal partnerství s investiční společností XTB a stal se globálním ambasadorem její značky. Jeho zkušenosti jsou relevantní nejen pro sport, ale mohou být cenné i v každodenním životě.

Z tělocvičen v Irsku vede k titulu šampiona UFC dlouhá cestu, která vyžadovala silné odhodlání. Kde se bere tvá motivace?

Už od mala jsem chtěl být nejlepší. Toužil jsem si dopřát skvělý život sobě i rodině. A když si něco zamanu, nic mě nezastaví. Dřel jsem, riskoval a výsledky se dostavily.

Co je pro tebe ve sportu nejdůležitější? Existují zkušenosti, které se dají přenést i do života?

Sport člověka naučí, že když spadne, má se zase postavit. Tohle mě naučil boj. Dostávám rány a jsem zmlácený, stejně jako v životě. Záleží jen na mě, jak se s tím vypořádám. Pokud dokážeš rány ustát a pokračovat v boji, úspěch se dostaví ve sportu i v životě.

Při pohledu na tvou kariéru to vypadá, že jsi mnoho soubojů vyhrál díky psychice dřív, než začalo první kolo. Je pro úspěch rozhodující způsob myšlení?

Jde o kombinaci fyzické i psychické přípravy. Člověk se silnou vůlí a jasnou vizí se nenechá odradit ani rozptýlit. Je potřeba být mentálně a emocionálně připravený a soustředit se jen na cíl.

Lidé často nedokážou naplnit svůj potenciál. Máš radu, jak překonat vlastní limity?

Neexistují žádné hranice toho, co člověk může dokázat. Vytváříme si je my sami nebo společnost. Nic není nemožné, pokud k tomu člověk upne svou mysl i srdce.

Pro bojovníka je důležité rozumět i stresové reakci a tomu, jak funguje. Jak se vyrovnáváš se stresem ve vypjatých situacích?

Upírají se na mě zraky celého světa, před tím neuteču. Ale já si ten tlak užívám. Motivuje a přenáší mě na jiné místo. Zaměřuje mou mysl na přítomný okamžik, zvyšuje mou vnímavost. Připomíná mi vše, čeho jsem dosáhl, i to, co teprve musím dokázat.

Daří se ti ve sportu i v podnikání. Loni jsi byl vyhlášen nejlépe placeným sportovcem. Co bylo v tvých podnikatelských úspěších rozhodující?

Řada sportovců své peníze investuje a nechá finanční záležitosti řídit „odborníky“. Já ale ne. Nejde o to investovat peníze. Je potřeba investovat také čas a vášeň a přijmout odpovědnost. V každém svém podniku chci mít aktivní roli. Dohlížím na to, abychom měli správné lidi, dosáhli špičkové kvality a aby cíle byly vždy dost ambiciózní.

Existuje něco společného pro byznys a sport?

Když chceš vyhrát, musíš do toho dát všechno. Musíš se připravit a dobře znát soupeře a konkurenci. Musíš rozumět svým silným a slabým stránkám. A musíš poctivě makat.

Sport i byznys může být nepředvídatelný. Jak se vyrovnat se situacemi, kdy věci nejdou podle plánu?

I já jsem zažil neúspěchy. To se prostě stává. Mám ale za to, že právě z proher se dá nejvíc naučit. Říct si, kde se stala chyba, a brát to jako motivaci. Každá prohra, kterou jsem zažil, mě motivovala k tomu, abych se zlepšil.

Lidé často neradi mluví o penězích. Ty se o příjmech a investicích bavíš otevřeně. Měli by lidé o financích víc mluvit?

Mluvím o svých penězích, aby si lidé uvědomili, že mohou pocházet odkudkoliv a stát se úspěšnými. Není to jen pro lidi z Wall Street. Až někdo uvidí mluvit o byznysu mě, bojovníka, který nikdy nechodil na vysokou, může si říct: „Když to zvládne on, tak já taky!“