Podpořte nákup zboží přes web

Slevové kódy jsou důležitým impulsem pro nakupování přes internet v naší zemi: toto tvrzení se opírá nejen o zdravý rozum, ale potvrzují ho i údaje poskytnuté mezinárodní společností Promocodex International SRL, která se specializuje na e-kupony a zabývá se statistikami internetového obchodu. Tedy, podle informací poskytnutých touto společností, je Česko desátým největším trhem z hlediska obratu na evropské úrovni (bez ohledu na Velkou Británii, ale pouze s ohledem na země EU).

Šíření slevových kódů v Evropě

V některých evropských zemích je používání slevových kupónů mnohem častější než v jiných: k rozšířeným propagačním kódům patří ve značné míře Norsko, Švédsko, Nizozemsko a Spojené království.

Situace v České republice

Pokud jde o naši zemi, český trh internetového obchodování zažívá moment rozvoje, a to s ohledem na skutečnost, že průměrný věk zákazníků roste. Stručně řečeno, nakupování online již není výsadou mladých, ale přesvědčí dospělé všech věkových kategorií. Podle statistik společnosti Promocodex je počet uživatelů v České republice nakupujících online velmi vysoký. V roce 2021 v Česku nakoupilo online 68,5 % uživatelů internetu a Česká republika se v podílu online nakupujících řadí na šesté místo v Evropě. Procento uživatelů, kteří obvykle nakupují online, je v Česku vyšší než na Slovensku.

Autor: Promocodex Internation

Jak získat slevové kupóny

Existuje několik způsobů, jak získat propagační kupony, od vyhledávání na kupónových stránkách přes přihlášení k odběru newsletteru internetového obchodu až po použití vyhledávačů.

Jak vypadá slevový kód

Slevový kód není nic jiného než elektronická poukázka složená z posloupnosti čísel a písmen. Vytváří jej přímo internetový obchod, který jej dává spotřebitelům k dispozici.

Slevové kódy online: Proč jsou výhodné

Ne každý před nákupem na internetu rád vyhledává slevové kódy, ale dnes se z toho stala skutečná forma úspory, která vám umožní přístup ke slevám, jež byste jinak těžko získali.

Nejoblíbenější kategorie se týkají informačních technologií, dále oblečení a obuvi, domácích spotřebičů a spotřebního zboží obecně. Mezi slevové kódy, které jsou mezi Čechy nejoblíbenější, neodmyslitelně patří ty, které se týkají značek Notino, About You, Modivo, Eobuv, Spartoo a Answear, Nike, Drmax, Myprotein nebo Zoohit.