I když se jedná o velký projekt, plánování a nákup cvičebního vybavení bude zábavnou cestou, na jejímž konci budete mít svůj vlastní gym.

Vybudování domácí posilovny nemusí být těžké, pokud se budete řídit několika základními pokyny. Zde je 5 tipů, které vám pomohou začít.

1) Vybavení

První věc, kterou je třeba zvážit, je vybavení, které do domácí posilovny umístíte. Jaké tréninky nejraději cvičíte? Vyberte si kardio a posilovací stroje, které dávají smysl na základě vašich fitness postupů a osobních cílů.

Nakupte si pro svoji posilovnu kvalitní vybavení, ale pozor na prostorové limity vašich místností. Ať už si pro posilovnu vyberete jakoukoli místnost (obvykle sklep nebo garáž), nemělo by v ní být příliš mnoho strojů.

2) Zrcadla

Součástí učení, jak si postavit domácí posilovnu, je znalost zrcadel, která vám pomohou věnovat pozornost formě. Správné provádění cviků je důležitější než počet opakování nebo sérií, které děláte. Zrcadla jsou nezbytná, abyste mohli poznat, zda jste unavení a zda se vám forma nezhoršuje. Nedostatek správných zrcadel může vést ke zraněním, proto se ujistěte, že jste si pořídili dostatečně velká zrcadla.

3) Hlídejte rozpočet

Pokud jde o vybavení, držte se základních věcí. Přesto můžete ještě více ušetřit na těch několika málo strojích, které si ještě musíte koupit. Využít přitom můžete třeba výprodejů či slevových akcí typu Black Friday.

Vybavení je pro vaši domácí posilovnu investicí, takže se nebojte utratit trochu více. Pokud začnete s levným vybavením, které se rozbije a budete ho muset vyměnit, utratíte v dlouhodobém horizontu více peněz.

Místo toho si vyberte vybavení, které vám vydrží po celý život. Když si spočítáte roční náklady na vybavení, které vydrží, vyjde vás nakonec mnohem levněji, než když začnete s nekvalitním zbožím. V Gorilla Sports najdete všechny nejlepší značky fitness vybavení. 

4) Dejte si na čas

Při nákupu se neunáhlujte a počkejte na výhodnou nabídku. S nákupem čehokoli počkejte, dokud nenajdete správnou cenu kvalitních strojů.

Pokud neuvidíte, co se vám líbí, podívejte se později, zda se neobjeví nové příležitosti. Nejlepší rada, jak si zařídit domácí posilovnu, je být trpělivý, abyste se vešli do rozpočtu.

5) Buďte kreativní

Pokud jde o vybavení domácí posilovny, buďte vynalézaví. Můžete využít nečekané alternativy pro levnou, ale efektivní místnost. Například rohože do koňských stájí místo cvičební podlahy.

Jak se bude měnit váš vkus na cvičení, budou se měnit i vaše potřeby. Prodávejte staré vybavení a kupujte nové. Pokud si dáte na čas s nákupem zrcadel a kvalitního vybavení, budete schopni zůstat v rámci svého rozpočtu. Nebojte se být nápadití, pokud jde o hledání alternativních možností.