Na startu se objeví hned několik velkých jmen včetně Primože Rogliče, který vyhrál tři poslední ročníky a Tadeje Pogačara, který vyhrál dvakrát Tour de France a letos skončil druhý. V nepříjemných Pyrenejích by si rád napravil chuť, ale dovézt po náročné sezoně červený trikot do Madridu není vůbec nic snadného. Z Čechů se můžeme těšit na Jana Hirta, který letos ovládl nejtěžší etapu na Giru.   

Primož Roglič sahá po velkém úspěchu. Letos může počtvrté za sebou vyhrát španelskou Vueltu. V předchozích třech ročnících nenašel přemožitele a ukázal, že mu Pyreneje na konci léta opravdu sedí.

Na rozdíl od Tour, kde byl úspěchu nejblíž v roce 2020, ale v závěrečné časovce ho ze žlutého vysvlékl krajan Tadej Pogačar. Ani letos to Rogličovi nevyšlo a francouzský závod opustil předčasně. Nabral velké ztráty a rozhodl se šetřit síly na Vueltu. Jeho slovinský rival Pogačar odjel z Tour „pouze“ s bílým trikotem a po dvou letech dominance poznal na Champ-Elysées hořkost porážky. Dojel totiž druhý za Dánem Jonasem Vingegaardem.

Šanci na vyhranou grandtour ale nechtěl zahodit a zkusí své štěstí ve Španělsku. Můžeme se tak opět těšit na pikantní souboje dvou vynikajících slovinských cyklistů. Mezi další velké favority patří Jai Hindley, Richard Carapaz nebo Remco Evenepoel. Po náročné sezoně se forma jednotlivých závodníků odhaduje velice těžko a šanci má každý jezdec na celkové pořadí. Pokud máte svého favorita, určitě si vsaďte se zajímavými kurzy u Fortuny. Využít k tomu můžete i bonus pro začínající sázkaře.

Letošní Vuelta začne netradičně v nizozemském Utrechtu 19. srpna, kdy je na programu atraktivní týmová časovka. Horských zkoušek pak bude několik. Španělská grandtour je známá velmi příkrými a těžkými kopci. Cyklisté dohromady ujedou 3 280 kilometrů. Po prvních čtyřech dnech rovinatých etap v Nizozemí se peloton přesune do horkého Baskicka.

Klíčové zde budou etapy čtrnáct a patnáct, kdy se dojíždí na Sierra de La Pandera a Alto Hoya de la Mora, které je vysoké 2 510 m. n. n. To už bude ryzí závodění pro únik i jezdce na celkové pořadí. Závěr v horách ve třetím týdnu bude opět pořádná divočina. Konec celého závodu je na programu v Madridu v neděli 11. září. 

Vsadit si půjde samozřejmě na jednotlivé etapy i na to, který ze závodníků skončí lépe. Lídr Vuelty jede v červeném dresu. Vedoucí v bodovací soutěži v zeleném trikotu, nejlepší vrchař v modře puntíkovaném dresu a nejlepší mladý jezdec si obléká trikot bílý podobně jako na Tour. 

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.