Hygienická opatření ve všech restauracích McDonald’s jsou odjakživa na vysoké úrovni, nejinak je tomu i při znovuotevření. Potvrzuje to Ing. Jitka Sosnovcová, odbornice ze Státního zdravotního ústavu v Praze, která se podílela i na tvorbě vládních opatření během rozvolnění.

„Měla jsem možnost detailně si projít harmonogram všech hygienických opatření v restauracích McDonald’s a s čistým svědomím můžu říct, že při dodržení těchto opatření by všechny pobočky měly být po znovuotevření z hygienické stránky v naprostém pořádku. Interní opatření v McDonald’s v souvislosti s epidemií bych dokonce označila za nadstandardní,“ říká Ing. Jitka Sosnovcová ze Státního zdravotního ústavu v Praze.

Pomohou jednorázové obaly

Může se stát, že se Češi budou po opětovném otevření restaurací obávat nedostatečné hygieny a rizika přenosu nákazy přes nedostatečně umyté příbory či talíře. Tento problém mohou řešit jednorázové obaly, které používá McDonald’s. Společnost ale zároveň dbá na přírodu, a proto používá papírové obaly, kterých je drtivá většina vyrobena z recyklovaného anebo certifikovaného papíru. Ekologické smýšlení potvrzuje i fakt, že 88 % odpadu vysbíraného v restauracích najde další využití.

Společnost McDonald’s udělala v interiéru svých restaurací několik změn, aby co nejvíce omezila možné riziko nákazy koronavirem. „Zákazníkům poskytneme dezinfekci na ruce, nainstalovali jsme do všech restaurací plexiskla, která u objednávkových pultů omezí styk zaměstnanců se zákazníky. Na stolech a židlích budou umístěny samolepky, které zákazníkům umožní dodržovat požadované rozestupy. Stejně tak samolepky na zemi vyzvou příchozí k tomu, aby dodržovali rozestupy u kiosků a hlavního pultu. Také budeme zákazníkům více nabízet donášku objednávky ke stolu,“ popisuje Vít Grec, manažer kvality společnosti McDonald’s, který se podílí na přípravě opatření v rámci epidemie.

Zdraví zákazníků na prvním místě

Při práci s potravinovými surovinami v restauracích McDonald’s platí časté mytí rukou, pro styk se zákazníky na výdejovém a platebním okénku mají zaměstnanci k dispozici jednorázové rukavice a samozřejmostí je nošení roušek.

Autor: Reklamní společnost McDonald´s s.r.o.

McDonald’s se i nadále řídí vládními opatřeními. „Také v četnosti dezinfikování stolů a židlí respektujeme nařízení vlády. Kromě toho platí častá dezinfekce zábradlí, displejů objednávkových kiosků, klik u dveří, povrchu dávkovače dezinfekce a samozřejmostí je dezinfekce každého použitého tácu,“ doplňuje Vít Grec z McDonald’s.