Ještě méně známou možností, jak před zimou využít domácí pekárnu, je zavařování marmelád. U domácího džemu máte přeci jen jistotu, kolik ovoce a cukru v něm skončilo, a dětem chutná mnohem více než kupovaný. Díky domácí pekárně navíc odpadá trápení s udržením správné teploty. Přístroj se o vše postará za vás a vy můžete už jen ochutnávat. Také použití moderních materiálů zaručuje, že údržba přístroje je velmi jednoduchá a spotřeba elektrického proudu je mnohem nižší než u obyčejné trouby.

Ve spolupráci s odborníky z britské společnosti Morphy Richards, která vyrábí populární a velmi univerzální domácí pekárnu s názvem Morphy Richards pekárna Premium Plus, jsme připravili nejoblíbenější recepty na domácí koláč a marmelády.

Ovesný jablečný koláč

Ingredience:

•  6 středně velkých jablek

•  1 kávová lžička citrónové  šťávy

•  1/2 šálku hnědého cukru

•  1/2 šálku polohrubé mouky

•  1/3 šálku ovesných vloček

•  6 polévkových lžic margarínu

Postup:

Nejprve oloupejte jablka, zbavte je jadřinců a nakrájejte je na menší kousky. Do nádoby pekárny postupně přidejte všechny ingredience, zvolte program pečení na koláč a pekárna vše dokončí.

Malinovojablečný džem

Ingredience:

• 2 šálky malin

• 1 šálek naplněný rozkrájenými jablky, zbavenými slupek a jadřinců

• 1 šálek želírovacího cukru

• 3 polévkové citrónové šťávy

Postup:

Všechny ingredience přidejte do nádoby pekárny a nastavte funkci zavaření marmelády. Pekárna již celý proces obstará sama. Upozorní vás již jen na přelití do sklenic a zařídí také následné zavaření.

Pro více receptů, tipů a rad navštivte stránky www.MorphyRichards.cz v sekci blog.