Ještě méně známou možností, jak před zimou využít domácí pekárnu, je zavařování marmelád. U domácího džemu máte přeci jen jistotu, kolik ovoce a cukru v něm skončilo, a dětem chutná mnohem více než kupovaný. Díky domácí pekárně navíc odpadá trápení s udržením správné teploty. Přístroj se o vše postará za vás a vy můžete už jen ochutnávat. Také použití moderních materiálů zaručuje, že údržba přístroje je velmi jednoduchá a spotřeba elektrického proudu je mnohem nižší než u obyčejné trouby.
Ve spolupráci s odborníky z britské společnosti Morphy Richards, která vyrábí populární a velmi univerzální domácí pekárnu s názvem Morphy Richards pekárna Premium Plus, jsme připravili nejoblíbenější recepty na domácí koláč a marmelády.
Ovesný jablečný koláč
Ingredience:
• 6 středně velkých jablek
• 1 kávová lžička citrónové šťávy
• 1/2 šálku hnědého cukru
• 1/2 šálku polohrubé mouky
• 1/3 šálku ovesných vloček
• 6 polévkových lžic margarínu
Postup:
Nejprve oloupejte jablka, zbavte je jadřinců a nakrájejte je na menší kousky. Do nádoby pekárny postupně přidejte všechny ingredience, zvolte program pečení na koláč a pekárna vše dokončí.
Malinovojablečný džem
Ingredience:
• 2 šálky malin
• 1 šálek naplněný rozkrájenými jablky, zbavenými slupek a jadřinců
• 1 šálek želírovacího cukru
• 3 polévkové citrónové šťávy
Postup:
Všechny ingredience přidejte do nádoby pekárny a nastavte funkci zavaření marmelády. Pekárna již celý proces obstará sama. Upozorní vás již jen na přelití do sklenic a zařídí také následné zavaření.
Pro více receptů, tipů a rad navštivte stránky www.MorphyRichards.cz v sekci blog.