FAZOLOVÝ SALÁT S ANČOVIČKAMI
Suroviny:
bílé fazole
ančovičky nakládané v octu
bottarga
1/3 červené papriky
1/3 cibule
česnek
rozmarýn
cherry ocet
olivový olej
petrželka
pažitka
sůl, pepř
Postup:
Ukrojte kousek červené papriky, odstraňte dužinu, osolte a opepřete. Dejte opéct na gril. Cibuli nakrájejte na kolečka, pokapejte olivovým olejem a vložte také na gril. Bílé fazole předem namočte s trochou česneku a rozmarýnu. Pak přidejte sůl a pepř a vmíchejte nakrájenou grilovanou papriku a cibuli. Přilijte cherry ocet a vmíchejte nasekané bylinky. Nakonec přidejte ančovičky a nandejte na talíř. Ozdobte bottargou a podávejte.
PEČENÁ ZELENINA V TORTILLE
Suroviny:
2 zelené papriky
1 červená paprika
1 lilek
1 cibule
2 větší rajčata
2 stroužky česneku
sůl, pepř, olivový olej, čerstvý rozmarýn
tortilly
Postup:
Papriky očistíme, osolíme, zakapeme olivovým olejem. Lilek rozkrojíme, uvnitř nakrojíme dužinu, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Cibuli neloupeme, překrojíme napůl, opět osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Zabalíme do alobalu. Rajčata po rozkrojení osolíme, opepříme, přidáme pár kapek oleje a poklademe čerstvým rozmarýnem. Vše dáme zapéct na gril. Mezitím si nakrájíme dva stroužky česneku. Zeleninu sundáme z grilu, zbavíme slupek, pokrájíme na malé kousky. Vše smícháme s česnekem. Dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem, kterým rozhodně nešetříme. Na grilu rozpečeme tortilly, které směsí naplníme.
KREVETY S ČESNEKEM A CHILLI
Suroviny:
krevety
bageta
fenyklová nať
3 stroužky česneku
červená chilli paprička
olivový olej
pepř
sůl
Postup:
Česnek a chilli pokrájejte a vhoďte na pánev, kde jste nechali rozehřát olivový olej. Přidejte krevety a restujte. Opepřete, osolte a případně dokápněte olivovým olejem. Na závěr vhoďte nasekanou fenyklovou nať, nandejte na talíř a podávejte s opečenou bagetou.
MUŠLE S BÍLÝM VÍNEM A TOUSTEM S RAJČATY
Suroviny:
mušle
divoký chřest
hladkolistá petržel
česnek
bílé víno
bílý chleba
rajčata
olivový olej, pepř, sůl
Postup:
Na grilovací pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme česnek a propláchnuté mušle. Zalijeme bílým vínem. Přidáme pokrájenou petržel a také divoký chřest. Zavaříme (mušle se začnou otevírat). Osolíme, opepříme. Na grilu opečeme bílý chleba potřený olivovým olejem. Pokrájíme rajčata, která navrstvíme na opečený chleba. Ihned podáváme.