Vyčistěte pleť
Voděodolné opalovací krémy ucpávají póry. Platí na ně peeling. Zkuste třeba Enzymatický peeling RYOR, - Obsahuje AHA-kyseliny a enzym jemně a cíleně odstraňují zrohovatělou vrstvu pokožky a stojí 142 Kč.

Hydratujte
Je na čase takí změnit pleťový krém.  Na podzim se hodí hutnější konzistence. Zaměřte se na hydrataci a vitamínu. Normální a smíšená pleť se bude radovat z výživného krému La Chévre, na suchou pleť můžete použít Natural Almond Day Cream za Dermacolu za 99 Kč. Mastnější pleť uvítá Aquaton, Hydratační krém s filtry UVA+B za 137 Kč.

Pokud mate pocit, že je kůže po létě suchá, použijte hydratační pleťové sérum, nebo masku, která jí vrátí pružnost. Využijte blahodárných účinků olivového oleje, mandlí, kaviáru, nebo třeba kozího mléka.

Rozjasněte pleť make-upem
V létě nepotřebuje opálená pleť tolik krášlicích prostředků, ale teď už je letní „barva“ pryč. Nejlépe poslouží make-upy, které nejen tónují, ale pleť také rozzáří.

I když už podzimní slunce nemá takovou sílu, používejte přípravky s UV faktorem. Ideálním řešením jsou make-upy s ochranným faktorem, nejenom, že zmatní a jednotí pleť, ale také ji chrání před slunečním zářením. 

Zdravé a krásné
Říká se, že veselá mysl je půl zdraví a bez zdraví nepomůžou ani ty nejlepší kosmetické přípravky. Pro pleť je důležité dodržování pitného režimu, protože bez vody kůže vysychá a není schopná přijímat živiny.
Negativně naopak působí přemíra tuku, cukru a soli, ale také pobyt v nevětraných prostorách a nedostatek spánku. Zdravý životní styl je prostě základ v každém ročním období.